Bokning är öppen för Tjeckien - du hittar den genom att klicka här!

Jag vill börja cykla MTB – hur gör jag?

Senast uppdaterad:

Snön töar bort. Stigarna torkar upp. Knoppar på träden och ljusare kvällar. Vårcykling – så himla himla magiskt. Ibland kan det kännas så himla svårt tror jag, att liksom bara komma till skott. Så förutom det väsentliga att du ska ha en cykel har jag listat lite tips för dig som ska eller vill börja köra mtb. Små saker som gör allt enklare.

Se till att ha roligt. När man har roligt utvecklas man. På alla håll och kanter. Saker som är roligt – längtar man efter. Att cykla i skogen är som bomull för själen och ibland så barnsligt roligt. Det finns få saker som ger så mycket pirr och lyckorus – eller frihetskänsla för den delen.

Rörbäcksnäs i Sälen.

Cykla med alla möjliga. Verkligen alla möjliga. Man lär sig otroligt mycket att cykla med andra och inte alltid själv. Och du, dra dig inte för att cykla med de som är bättre än dig.

Bli ett med din cykel. Lär känna den med andra ord. Cyklar är olika. Hur känns just din? Hur tar den svängar, hur hanterar den stöt och bröt? Oftast sitter begränsningarna i huvudet på cyklisten. Så ut och plocka tid på sadeln – då blir du en bättre cyklist.

Ta hand om din cykel och alla grejor. Sköter du dem så håller dem längre och framförallt så undviker du strul när du är ute i skogen.

Ta hand om dig själv! Se till att du har hjälm, skor och kläder gjorda för att cykla. Och ge dig själv en stor jäkla high five när du klarar passager etc som u tyckt varit svåra! Du är grym!

Lyft blicken. Stirra inte på vad som är just framför dig, utan lyft blicken . Små hinder passareras som en klackspark – jag lovar om du inte låser blicken på dem.

Njut av naturen. Farten. Vinden. Ta  hänsyn till andra som också är ute i skogen. Var vänlig och ödmjuk. Vi alla vinner på att vi möter andra som också är ute med ett leende och hänsyn.

She Rides startar upp träningar från norr till söder så håll koll på hemsidan (där kommer allt finnas inom kort) men också inne på She Rides på FB.

16

Välkommen hit!

Jessica har varit i bloggosfären sedan begynnelsen och är idag en av de stora rösterna inom hälsobranschen och cykelindustrin i Norden.