Kvinnlig och manlig hud

Words by

Av ett tillfälle snubblade jag över en bild på kvinnliga amerikanska fotbollsspelare igår. Jag hoppade till och känner mig nu som en gnällkärring eller snudd på radikal feminist. Men efter att ha haft en underbar diskussion om att det kan finnas en liten trend mot att vi, åtminstone 70- och 80-talister börjar kräva ett sundare ideal och mer balanserat mellan män och kvinnor, förvånas jag över att så pass starka atleter faller under trycket för att någon indoktrinerat dem med att det är det enda sättet att dra åskådare till sporten.

Varför ska de kvinliga spelarna visa hud och de manlig inte?

11 Comments

 • jessica

  Ja visst är det!

 • Paula

  Couldn’t agree more. Jag har för mig att någon högt uppsatt boxningsnisse ville att tjejer skulle börja ha ännu mindre kläder på sig när de boxar.. Fattar inte varför man inte kan få vara bra på sin idrott utan att behöva ha lite kläder på sig.

 • Emma

  Jag vet att man inte ska citera wikipedia, men du kan kolla in den här länken om du vill: http://en.wikipedia.org/wiki/Women%27s_American_football
  Där står förklarat att de spelare du syftade på tillhör den sk “Lingerie League”, amerikansk fotboll i underkläder (för kvinnor). Fortfarande jättekonstigt och snedvridet, men det är ju inte så att alla kvinnor tvingas att spela i underkläder.
  Ha det fint!

 • jessica

  @ Emma, jag har koll på att det finns en speciell liga eller vad man ska kalla det för, för kvinnor i underkläder och tycker att just det faktum att det inte finns en sådan för herrar och det faktum att kvinnorna självmant ställer upp, skriver under på det jag vill säga. Alltså att vi accepterar ett ideal och kvinnosyn som inte alls är så jämställt som vi vill tro.

 • jessica

  EN kram ska du ha med förstås, så kram på dig Emma

 • Emma

  Det är helt sant att det är jättekonstigt och tragiskt, jag menade inte att jag inte höll med dig om det, tro mig. Det var bara att det inte riktigt framgick att det inte var hela damligan som tvingades bära underkläder. Sen att kvinnor frivilligt ställer upp på “lingerie league” visar som du säger att jämställdheten är längre bort än vi tror.
  Kram!

 • jessica

  Du slog huvudet på spiken, det är precis det jag menar :)
  KRAM!

 • ÄtaTränaKämpa

  Så oerhört jäkla sorgligt. Det är fortfarande en lång väg att gå.
  Stor kram på dig fina Jessica!

 • Lotta

  helt otroligt! även om det som sagt är “frivilligt” är det ändå ett talande och skrämmande exempel på hur lång väg kvar vi har till jämställdhet.

 • Nina

  Jessica, det vore bra om det framgick i inlägget att det rör sig om en speciell liga för “Underklädesfotboll”. Blir så lätt en massa missförstånd annars.

  Och det är synd om killarna som inte får visa upp sig i underkläder när de spelar, men jag tror att initiativet måste komma från killarna själva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Välkommen hit!
JessicaClaren.com har varit en

Follow us