Bokning är öppen för Tjeckien - du hittar den genom att klicka här!

Recept på glutenfria scones

Senast uppdaterad:

Vasaloppet 2014 och långfrulle framför tv:n

Det händer inte så ofta att jag ställer klockan på en söndag 7:30, när jag är ledig. Men idag har jag och J mys- och långfrulle i tv-soffan och kikar på Vasaloppet.  Tänt lite ljus.

Glutenfria scones, en liten liten skål med en klick turkisk yoghurt, honung, blåbär, hallon, bipollen och mandel. Jag som inte äter frukost i överdrift är vrålmätt.

Recept glutenfria scones

  • Laktosfri filmjölk
  • Uns halvssalt
  • 4-5 dl blandning av glutenfria mjölsorter (jag blandade kokosmjöl, havremjöl och durramjöl)
  • 2 msk krossade psylliumfrön
  • 3 tesked bakpulvor
  • 75 gram laktosfritt smör

Blanda alla torra ingredienser. Ner med smöret och blanda till en “smuldeg”. Rör ned filmjölk så du får konsistens som en deg. Forma bullar. Lägg på en plåt eller i stora muffinsformar. Snitta dem med ett kryss på toppen. Grädda i 225° i ca 20 min.

 

 

[insert][/insert]

 

[insert][/insert]

 

[insert][/insert]

 

[insert][/insert]

 

[insert][/insert]

 

 

0
  1. Fick jättefin gluten och laktosfri afternoon tea på Diplomat förra söndagen….med scones, frukt, små mackor med lax och rostbiff, passionsfruktssorbet, chockladmuffins ….kan säga att jag pallade inte att äta allt ….toppenbra service…fick laktosfri vaniljsmetana och underbar hallonsylt….prova det om du vill ha en skön söndagseftermiddag :) ok….glutenfria sconsen i London är svåra att slå men det var fantastiskt att kunna äta gott ute och sen kunna andas efteråt och inte ha ont i magen :)

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Föregående
Att vara stark

Välkommen hit!

Jessica har varit i bloggosfären sedan begynnelsen och är idag en av de stora rösterna inom hälsobranschen och cykelindustrin i Norden.