För ett tag sedan var det Fitnessfestivalen. Vi var där med en stor “monter” från Qicraft / Technogym. Istället för att bara stå rakt upp och ned vill vi leva som vi lär – vår mission är att inspirera till rörelse – kan låta simpelt, men ffa med de nya studierna som visat hur illa kondition gemene man har så känns det extremt aktuellt att trycka på just det – att leva som vi lär, och såg till att vi var aktiva med våra innovativa produkter. Vi körde helt enkelt pass en gång i timmen.

Min uppgift var att coachade cyklisterna som körde race mot varann. Vi simulerade 6 km klättring och tog de första 3 i mål. Backen simuleras av systemet och först upp vinner.

Att coacha från golvet är helt annorlunda än att sitta på en cykel själv. 

Du är på något sätt mer närvarande och kan coacha mer individuellt. All kraft och energi behöver inte gå lite till att trampa själv. Det är svårt att sätta rätt ord på det – men det är två olika sätt att leda en grupp. 

Istället är det intressant att se bilder. När jag coachar är jag där, i nuet, för dem som jag leder för att instruera, motivera och guida HELT omedveten om vad jag gör, rör mig och mitt minspel. Eller egentligen väldigt medveten om att få ihop alla delar, men har ingen aning om hur det ser ut. Men så här ser det alltså ut. 

Att guida människor, att umgås med människor och få dem att nå sina mål är något av det bästa jag vet. 

Att lyfta andra är något vi alla borde göra ofta och mer och jag vill inspirera dig som coachar andra, instruerar klasser och är i sammanhang där du tränar andra – att våga bortse från dig själv och istället välja att träna dig att se människorna framför dig.  Träna förmågan att direkt kunna se var du behöver kliva in som coach och var du behöver vara instruktör och inspiratör. Och använd dig av redskap som hjälper dig att leverera en resa framåt för dem du leder. 

Vad tycker du kännetecknar någon som är bra på att instruera/coacha?