Zermatt – precis för ett år sedan var vi här och kände nog redan då, att vi ville visa Zermatt för alla andra – och vi är så himla glada att vi har fått lov att göra det.

Vi älskar Zermatt. Solen skiner, stigarna och alla handbyggda trails är magiska. Vi kröner resan med att avsluta allt med lite extra guldkant. Maten, naturen och stigarna på berget. Allt är lite till.  Som att vi har hittat den bästa espresson på den Italienska restaurangen Mateo. Rostningen på bönorna är så fantastisk att espresson lämnar en len och rund smak som bosätter sig länge. Vi har haft en cykelguide som var lika bra som espresson och strålande solsken.


Glaciären – som krymper 30 meter varje år. Det är skrämmande mycket.

Eidelweiss uppe på berget.

Ni ser oss som små prickar om ni tittar noga. Karin och sedan jag längst bak.

Matterhorn. Och den klassiska vyn med stenarna i förgrunden. Den här lilla lilla sjön har en enda kille ensamrätt att fiska i. Man kan boka honom och just nu är det ett halvårs väntetid – snacka om grym affärside och magisk arbetsplats.

 

 

Jag och vår grymma guide på väg ned.

Vänskap. Inget är som ens bästa vänner.

 

Hittade en kompis mellan bergen. Fel märke på hans cykel bara.

Jaime som alltid är oumbärlig. Bästa side-kicken som finns.


 

Framsteg och en utvecklingskurva som är helt oslagbar och imponerande. Får gåshud när jag tänker på det. Heja er. Alla er!

  

Eva, Amira, Karin och jag på väg ned från 3100 meter.


 

 

 

Det går ett ultralopp i trailrunning här, med start idag lördag. Den långa distansen tar alla löpare hela vägen upp till 3100 meter.


 

 

Maten på det här stället – magisk. Uppe på 2000 meters höjd i badande solsken. Nyfångad forell. Gjorde mig lika lycklig som Patrik ser ut på bilden.

Stället ligger i Findler och allt är återvunnet och handbyggt av ägaren. Slog mig, att det hade varit ett perfekt ställe för ett bröllop.


Och när vi ändå pratar mat så är “The Bubble” ett måste i Zermatt. Kan vara en av de bästa burgarna jag någonsin ätit. 

 

 
 

2 Comments

  1. Cykelkatten 28 augusti, 2017at10:26

    Nu när jag (åter)upptäckt mtb längtar jag sjukt mycket till att cykla i trakterna som Zermatt! *vill vill vill*

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *