Det är onsdagkväll. Utanför fönstret så hör man ljudet av gräshoppor. Luften som strömmar in från fönstret är ljummen, som en högsommarnatt. Sista natten i Crans-Montana. Imorgon flyttar vi över till Zermatt. Dagarna har gått så himla snabbt och vi har haft ett fullspäckat program, i princip morgon till kväll. Fyllda med sol, sol och sol, cykling, upplevelser, otrolig miljö och fantastisk mat.

 

 

 

 

I Crans-Montan har vi bott på ca 1600 meters höjd i ett litet intimt hotell – mitt emellan de båda centrumen Crans och Montana – som växt ihop till en by. Vi har blivit magiskt bra bemötta av Sylvie från den lokala turistföreningen som visat oss de bästa restaurangerna och gett oss en fantastisk vinprovning av vin från lokala producenter. Är du här tycker jag att du ska gå och äta på Le Farinet och sedan ta en vinprovning på Wood och ta en burgare på rosade Burger Lounge (de har glutenfritt bröd – tips!).Just nu i Crans-Montana låter man konstnärer måla alla tråkiga betongklumpar till väggar, och graffitin är helt otrolig.

 

Det är något ganska oslagbart att uppleva alpmiljön på cykel. Att mellan pulstoppar av långa, branta klättringar, tappa andan av att miljön är så otroligt vacker. Och belöningen av porlande glaciärvatten och bjällror från korna som betar på berget, när svetten rinner och solen gassar på solbränd hud, är merän tillräcklig.

 

 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *