Det är ingen hemlighet att jag inte är speciellt förtjust i dieter, påtryckningar från olika håll och kanter om vad vi ska stoppa i oss. Missledande försök till genvägar som skapar osunda och olyckliga “pommesfritesideal”. Det gör mig ledsen att vi väljer mat som saknar näringstäthet och istället fungerar som en utfyllnad för att göra oss tillfälligt mätta medan kroppen fortfarande skriker efter rätt näringsämne och i slutändan hamnar vi i ett tillstånd där vi inte får de resultat vi eftersträvar.

Så skippa dieter och genvägar och produkter med utfyllnad istället för innehåll. Satsa på att göra din kropp stark med smarta byggstenar. Den kommer bli lycklig och du kommer bli gladare, starkare och piggare.

Mina tips:

1. Bort med alla halvfabrikat. Du vet aldrig vad de innehåller och faktum är att tätheten av näringsämne inte är i närheten av vad som din kropp behöver.

2. Köp färska grönsaker, frukter. Använda färska tomater istället för konserverade i köttfärsåsen.

3. Välj ekologiskt. För så extremt många anledningar. För djuren, för din hälsa, för miljön osv.

4. Prioritera närodlat och säsongsbetonade grönsaker. Det boostar kroppen med olika näringsämne om du varierar ditt intag av grönsaker över året och inte tex alltid gör en sallad med tomater och gurka. Kroppen behöver variation, inte minst dina smaklökar.

5. Riktig mat. Inga sötningsmedel eller mellanting. Använd riktigt socker och riktigt fett – olja, smör etc.

6. Var inte rädd för fett. Snarare tvärtom, ge kroppen bra fetter.

7. Drick vatten. Det är smått fantastiskt att vi har den bästa drycken rakt i från kranen.

8. Ibland – strunta i alla ramar och måsten och ät vad du vill utan att tänka för mycket.

 

 

 

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center