12 grader och skymning

Igår kväll var jag ute – strax efter att jag läst en massa oroliga kommentarer om att springa själv som tjej när det är mörkt – klockan var drygt 20.30. Jag älskar kvällslöpning och jag avskyr att vi ska vara rädda. Jag mötte flest tjejer som sprang och samtliga suckade av lättnad när de såg att jag också var tjej. Tragiskt.

Kroppen var stark igår och det var drygt 7 snabba km i underbar höstluft. Jag hade enbart en tunn långärmad tröja och tights igår – vilket var perfekt.

12 Comments

 1. Maria Finnved 3 oktober, 2012at15:28

  Jag älskar också att springa när det är mörkt. Gärna i elljusspåret i skogen. Kommer inte sluta med det….

 2. Användarens profilbild jessica 3 oktober, 2012at15:29

  Näe ingen ska få oss att sluta med det – jag vill hitta ngn bra lösning så vi kan känna oss trygga.

 3. erika 3 oktober, 2012at15:39

  Det är verkligen tragiskt! Jag skulle gärna vilja springa i mörka Karlbergsparken bara för att inte någon ska kuna få kunna stoppa mig. Men jag törs inte – och blir besviken för att jag inte törs. Och arg.

 4. Användarens profilbild jessica 3 oktober, 2012at15:40

  Känner igen de känslorna så väl. Jag önskar att vi hade ett område – typ Kungsholmen runt där polisen regelbundet patrullerade med inte långa avstånd sinsemellan.

 5. Maja 3 oktober, 2012at16:18

  Hej! ‘Jogga med polisen’ är ju ett koncept som testats lite varstans i Stockholm och är väl läge att tipsa om i detta inlägg! :) Aldrig testat själv (är inget löpar-fan) men gillar grejen!

  Gogglade lite snabbt och hittade detta:
  http://www.polisen.se/Stockholms_lan/Aktuellt/Nyheter/Stockholm/NY—april-juni/Jogga-med-Ostermalmspolisen/
  och:
  http://www.svenskpolis.se/Artikelarkiv/Artiklar-2012/juni-2012/Brottsforebyggande-arbete-i-vardagen-/

  Nu var dom här länkarna ju inte superaktuella, men jag tänker att behovet aktualiseras väl nu när det blir mörkare och mörkare?
  För att ta reda på om det går att jogga med polisen i närheten av där man bor är det nog bäst att gå in på respektive närpolisstations facebooksida och slänga in en fråga, där brukar de vara snabba med respons!

  Lycka till :)

 6. Anna-Lena Petterson 3 oktober, 2012at16:20

  Mörkret drabbar inte bara kvällslöpare, utan också oss morgonlöpare som vill in i skogen vid 06-rycket. Tvärmörkt och fullt av stenar och rötter som vill mig ont. Vill inte sluta!
  Och ja, det är fruktansvärt att det finns massor av tjejer som inte vågar springa när det är mörkt – bara för att de är tjejer!

 7. Karin E 3 oktober, 2012at17:42

  Jag hade nog också blivit lite småskraj om jag mötte en löpare helt klädd i svart när det var mörkt ute. Kläder med färg är bra liksom stora tydliga reflexer. Det ökar både ens egen säkerhet (för att man syns) och signalerar att man inte är farlig (tror inte många våldsmän går klädda i reflexväst precis). Det finns dessutom små lampor man kan fästa i t.ex. dragkedjan, så syns man extra bra.

 8. pilla 3 oktober, 2012at18:46

  Det var faktiskt ett topic runt fikan på jobbet i förrgår på mitt jobb hur farligt det var att vara tjej och springa själv på kvällen. Hemskt att det inte är riskfritt att hålla på med sina intressen när man önskar bara för att man är tjej.

 9. Lina 3 oktober, 2012at20:22

  Härligt med kvällslöp.:-) Men tragiskt att man ska vara rädd, jag springer inte i mörker utan min hund…jag är faktiskt rädd…helt sjukt, men så är det.

 10. Pelle 4 oktober, 2012at08:23

  Ursäkta, men jag har svårt att tro på att SAMTLIGA tjejer du mötte “suckade av lättnad” när de såg att du också var en tjej.

  Mvh

 11. Pingback:Bäverattack! | Redaktionsbloggen

 12. Alexandra/Dietandthecity 7 oktober, 2012at08:29

  Det är inte klokt. Springa med en spray i handen? Bara tanken att man skall behöva det är galet det med…

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *