Jag älskar mina klasser. Visst har jag sagt det förut? Garanterat tusen gånger. Och jag har genom åren försökt odla en kultur med ömsesidig respekt mellan instruktör och deltagare. Men det är vi som instruktörer som har ansvaret att visa var skåpet ska stå. För gäller inte samma spelregler på alla klasser – så är det väl ganska klart att våra deltagare inte vet hur de ska förhålla sig. Du som instruktör måste som respekt till dina kollegor, till ditt yrke och för din leverans mot samtliga deltagare dra ditt strå till stacken och se till att det finns regler som följs av alla. Gör det kärleksfullt och ödmjukt bestämt. Jag vill förtydliga att självklart ska man få gå om man mår dåligt eller om klassen verkligen står dig upp i halsen. MEN man går inte för tidigt under nedvarvningen. Punkt slut.

Det är jobbigt att ryta ifrån, men verkligen, efteråt kommer alla tacka dig. Inte minst du själv. Idag fick jag ryta till efter 3 uppmaningar om att INTE börja gå i nedvarvningen.

 

Do’s för dig som instruktör

Våga säga till. Sätt ner foten. Lovar att alla kommer tacka dig. Se till att du har högt i tak, hög tolerans i ditt klassrum efter de regler som är satta. Med andra ord, om du tillåter deltagare komma för sent och gå innan klassen är slut – kommer det få ringar på vatten och skapa problem för alla andra instruktörer.

Det finns vissa do’s and dont’s för dig som deltagare: 

1. Kom i tid till klassen. 

Har klassen redan börjat. Gå inte in. Du stör mer än vad du anar – dessutom har du förmodligen missat genomgången av upplägget, samt delar av den tokviktiga uppvärmningen. Ta det som en lärdom och  komma i tid nästa gång. Ska du prova något nytt för första gången eller behöver hjälp från instruktören, var schysst och kom i riktigt god tid. Både för att du ska få den hjälp du behöver och för att instruktören ska kunna få en rimlig chans att sätta igång klassen i tid.

 

2. Gå inte innan klassen är slut och instruktören avslutat den. 

Ärligt, kan vi sluta med det här nu och kan du som instruktör se till att inte springet i salarna slutar.

1. Du stör. Inte bara dig själv, men alla andra deltagare samt instruktören.

2. Du behöver nedvarvningen. Den är en viktig del av klassen. Lika viktig om inte viktigare än varje minut du gjort innan du kommer dit. Be instruktören förklara varför om du har svårt att värdera nedvarvningen som lika viktig.

3. Klassen är den tiden som står på schemat, kan du inte vara med eller avsätta hela den tiden – gå inte på klassen. Gör något annat. Det är alltså inte ok att välja själv hur lång klassen ska vara. Den är den tiden som är på klassen. Du förväntas vara med från början till slut om inget oförutsett händer, så klart.

4. Redskap etc ska bäras tillbaka, mattor rullas ihop, cykel ska torkas av – du har ansvar som deltagare att göra detta. Ingen annan. Börjar du plocka mitt under nedvarvningen är du riktigt oschyst mot alla andra i rummet och det är definitivt lika “olagligt” som att köra mot rött.

 

3.  I yogasalen är det helt ok att det är mm mellan mattorna. 

Du behöver bara platsen på din matta. Men zick zacka lite så du visar respekt till grannen och ni slipper slå i varandra. Dessutom handlar yoga om allt annat än att jämföra sig med dem runtomkring dig – så strunta i hur rörlig eller stel Yogin på mattan sidan om är och fokusera istället på att ge din kropp vad den behöver istället.

4. Har du använt stepbrädor under klassen – sänk dem till lägsta nivån och s t ä l l dem där du tog dem. 

5. Säg gärna hej och hejdå till instruktören – svara på tilltal. De flesta instruktörer ställer frågor för att de behöver få svar för att kunna guida klassen vidare.

6. Kräv inte för mycket av dig själv. Var ödmjuk mot din förmåga.

7. Ha kul! Kroppen mår bäst när du är glad.  

 

spinning-5


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center