Jag fick en fråga om hur jag som instruktör hanterar negativ feedback i samband med mina klasser. Främst då feedback som framförs okonstruktivt.

Det viktigaste jag kan säga är “You cant please them all” – men likaväl är det viktigt att vara öppen och mottaglig och också granska den feedback du fick, nyfiket och lite från helikopterperspektiv. Vilket så klart ibland är lättare sagt än gjort.

Många gånger så har förmodligen tillvägagångssättet som feedbacken framförs på inte med dig att göra, om den är framförs hårt och aggressivt. Feedbacken kan vara relevant men hur den framförs har oftast med personen som framför den att göra. Du har ju ingen aning om vad hon/han har med sig in i bagaget. Kanske har personen haft världens sämsta dag eller så triggade du något i henne.

Vem vet.

Hur som, så försöker jag i de fall det händer att jag får feedback som framförs otrevligt (så klart det händer – det händer oss alla någon gång) att andas lite djupare och inte ta det personligt men lyssna och ta till mig feedbacken och bemöta den på ett proffsigt sätt. Sedan kan jag muttra sjuhundra varv i min tysthet. Men det är en annan sak. Fast ibland är jag bara människa och blir ledsen. Vilket också är ok. Så klart. Bara man kan borsta av sig på axlarna efter ett tag.

Den som ger feedback har lika mycket ansvar att se till att den framförs så att mottagaren kan ta den till sig.

Jag försöker också se på feedbacken som framförs och faktiskt medvetet göra ett aktivt val om jag vill ta den till mig eller ej. Med andra ord om det som sas var relevant. Många gånger finns det alltid något man kan ta med sig, men ibland kanske inte.

Jag önska att man kunde be alla lämna konstruktiv feedback och också ta ansvar för att den landar rätt, men så enkelt är det inte.


Låt inte feedbacken slå ned dig. Ta den till dig om det är relevant och välj om du kan utvecklas med den eller om du ska låta orden rinna av dig och att de kanske faktiskt inte handlade om dig. Som sagt, du kan inte tillfredsställa alla – därför är det så fantastiskt att i alla instruktörer bor en unik personlighet och att våra deltagare någonstans kan hitta en favorit.

 

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center