Att springa under vintern

I nyaste stark ger jag lite få tips om att springa i minusgrader. Jag delar så klart med mig av dem här också.

Jag tycker generellt att man absolut kan springa ute året om så länge man varierar upplägget och intensiteten efter temperatur. Är det tokkallt ute kan man lägga rena intervallpass inomhus på bana eller löpband och köra mängd/distans ute. Viktigt att tänka på med löpband är att luta dem uppåt så de motsvarar flack terrän utomhus och att de i 99 fall av 100 är dåligt kalibrerade och fantastiska glädjemätare.

När det gäller kyla och i hur pass många minusgrader man kan springa, är det ytterst individuellt.  Min smärtgräns går under minus 10.  Klä dig med lager på lager. Mössa och vantar är kanske de mest oumbärliga plaggen.

 

Total
0
Shares
Comments 4
  1. Jag bor numer i Umeå och införskaffade en värmeväxlare för att kunna springa ute så länge som möjligt, en riktig hit faktiskt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prev
Throwback Thursday – Cykelskor och spd

Throwback Thursday – Cykelskor och spd

Cyklar du inomhus i vanliga träningsskor?

Next
Mot Götet

Mot Götet

  Igår kväll tog jag en massa bilder på ett helt fantastiskt gäng som var med

You May Also Like