Handen på hjärtat – hur många minuter av din gjorda träning har du tyckt varit kul. Kärleksfull. Ödmjuk mot hjärta och själ.

Vi diskuterade det idag. Och jag började fundera.

Hur många av oss tränar verkligen för att vi tycker det är kul? Eller rättare sagt väljer att träna träningsformer som landar bra i både kroppen och hjärtat – inte bara låter bra eller för att någon annan har sagt att vi ska träna det. Eller för att det är trendigt just nu.

Det tog mig år att välja bort sådant jag inte tycker är kul och istället bara välja att träna det jag verkligen vill. Visst ibland finns det inte njutning i ett enda andetag under vissa löprundor och i bland känns varje pedalvarv slitsamt – men i slutändan så är det ändå kärlek, inte enbart efteråt när känslan av nöjdhet kommer krypandes.

Alla träningsformer passar inte alla. Punkt. Och siktar du inte på att vinna OS eller ta ett bragdguld så är den viktigaste anledningen till att träna att må bra och få ett hälsosammare tillstånd. Att må bra sitter lika mycket i huvudet och själen som i kroppen, så väljer du att belasta kroppen och stressa den med fysisk aktivitet som du inte tycker är kul har du förlorat en stor del av avsikten med ditt träningspass.

Hur tänker du?

Jag och Åsa på YogaGames i våras. Vi hade kul.


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center