Träna när det är varmt

Det är varmt nu. De första veckorna med smått ryckigt sommarväder med känsla av höst är utbytt till högsommarvärme och tropiska nätter. Ganska ofta ser jag många som är ute och springer mitt på dagen, när solen står som högst och temperaturen för dagen har nått sitt totala max, varje gång blir jag lika förundrad. Om man inte ska tävla under de förhållande som råder just mitt på dagen med stekande sol och värme, ser jag ingen anledning till att belasta kroppens system så hårt.

Mitt bästa tips till dig, är att vänta med att ge dig ut och springa, cykla (även om du får en viss avkylningseffekt av vinden) eller vad du nu ska göra, tills det är kväll och solen gått ner samt att temperaturen gått ner lite, eller ge dig ut tidigt. Var snäll mot kroppen.

Vänj dig vid värmen successivt och lyssna på kroppens signaler. Var lyhörd helt enkelt och planera din träning smart.

Och så klart se till att hålla balansen i kroppen med salt och vätska i schack. Drick varken för lite eller för mycket helt enkelt. Och tycker du det är svårt att veta när och hur, fråga så ska jag reda ut begreppen.

 

[insert]

vatten

[/insert]

 

 

2 Comments

  1. Hans 11 juli, 2014at14:23

    Hej Jessica – berätta gärna mer om att träna i värme typ sådana här varma dagar – hur dricker man & tänker man ( salt, vätska – jag brukar klara mig en mil utan vatten i normal väder men inte nu i denna värme//Hans

  2. Elin 11 juli, 2014at19:38

    Hej. Jag tycker det är svårt att veta hur mkt man ska dricka under dagen när det är varmt och man ska träna på kvällen?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *