Bokning är öppen för Tjeckien - du hittar den genom att klicka här!

Att välja sina strider

Senast uppdaterad:

Det börjar bubbla lite smått. Runt om. Frustrationen hos mig kommer krypande. I takt medan alla aktörer går frekvent skrattande till banken, suckar jag. Igen.

Älskade kroppen, du är min kompis. Jag gillar dig i alla former. Jag tycker du är cool som funkar så sjukt häftigt. Som ställer upp i vått och torrt.

Jag blir arg. skogstokig när gymkedjor, tidningar och övriga media, får oss att svikta och börja misstro oss själva. Får oss att se ned på det vackraste vi har, stort, litet eller mittemellan. Att se ned på kroppen i ren desperati för att passa in i en mall eller bild där vi inte sticker ut.

Jag a v s k y r ordet beach 2013.

Är du lycklig och balans på insidan är du det på utsidan, oavsett form.

Hälsa kommer genom lycka och beslut du tar för att leva. Inte något annat.

20130422-204441.jpg

0
 1. Å så kloka ord. Det tål att sägas och höras om och om igen.
  För trots att vi borde uppskatta det vi har, suktar vi ofta efter större, starkare, smalare, snyggare eller fastare kroppar..

  /Alex

 2. Åh vad befriande du skriver! Jag håller med dig med min logiska hjärna, men samtidigt kan jag bli lockad av medias påtryckning och tänka att jag ska minsann toppa formen till strandsäsongen…fast det bli sällan så, eller rättare sagt det blir så av sig själv för att jag är mer sugen på att träna när våren kommer.

 3. Underbart att du säger det! – jag avskyr också det uttrycket. Vet inte hur många gånger jag får hör det som en fråga bara för att jag tränar och försöker äta bra “jaha, är det beach 2013 eller?”

  Till något helt annat.. Du cyklar ju en del. Jag har precis börjat cykla till och från jobbet ca. 1,5 mil och jag får så fruktansvärt ont efter sadeln. Det känns inte förrän jag sätter mig på sadeln dagen efter dock. Är detta normalt? Går det över?

  Tack för en oerhört inspirerande blogg!

 4. Elin – ska genast in o läsa, tack! <3

  Alex - ja och visst är det tragiskt.

  Nellie - o vet du det är liksom inte så konstigt att man blir påverkad, det verkligen trycks på från alla håll! Härligt med träningsmotivation när våren är här! Rid på den vågen och krama om dig själv inifrån.

  Susanna - ska genast in o läsa ditt med!

  Maria K - jag förbanna det uttrycket. Fy. Det där med öm rumpa e vanligt. Visst vänjer man sig lite. MEN köp vadderade byxor.

  Tomas - <3

 5. Så sanna ord. Ord som behöver tänkas på lite då och då. Det är svårt att stå emot mediatrycket kring hur man BORDE se ut men bra dagar så går det ju finfint, så med lite mental pepp borde det gå de andra dagarna också?!

  Tack för ett grymt spinningpass idag – nu förstår jag varför bästa vännen så många gånger pratat om att jag måste boka just ditt pass!

  Sist men inte minst – sjuuuuukt snygg cykel!!

 6. Kloka ord från en klok tjej. Jobbar i skrivande stund natt på NUS o spenderar tid med människor vars kroppar har svikit dem. När svår sjukdom tar över o man försöker vara tacksam över de få veckor, dagar, timmar man har kvar. DÅ är det fruktansvärt provocerande när media bassunerar ut B E A CH 2013.

  underbar fixie du har skaffat :)

 7. Aldrig träffat dig, men älskar din blogg och dina kloka ord och dina vackra bilder. DU verkar vara en helt fantastisk människa!

 8. Tack för så kloka och så väl passande ord, känns som varje gång man kikar in på din blogg (Det vill säga x-antal gånger per dag.) blir man med ens lugn i all hets men men ändå pepp på att förbättra sig själv!

 9. Så bra inlägg! Instämmer med varenda ord, tänk om alla förstod hur fantastisk fina vi alla är. Sluta aldrig blogga :)

 10. Kloka ord som alltid! Och den där cykeln, den väcker såna helt otroliga vill-ha-känslor :-)

 11. Vaar har du köpt din cykel!!?? Vilken pärla.
  Och, kloka ord.

 12. Ja verkligen!!!
  Skönhet finns i allt, och den strålar inifrån och ut!
  Å du… du strålar helt underbart! Å din cykel… sååå galet fin!!!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Föregående
Fullsmockat

Välkommen hit!

Jessica har varit i bloggosfären sedan begynnelsen och är idag en av de stora rösterna inom hälsobranschen och cykelindustrin i Norden.