AXA PROTEINHAVREGRYN

För någon vecka sedan fick jag testa Axas nya müsli och hyllning till kanske världens härligaste sädesslag havre. Ni hittar inlägget om Nordens Superfood här.


Jag brukar koka min gröt med någon skopa proteinpulver för att göra gröten ännu mer näringstät och för att liksom stå mig bättre på den, vilket gör att jag applåderar att Axa släpper ett havregryn med extra protein. Hur bra är inte det!?


AXA Proteinhavregryn är en blandning av havregryn och proteinrik ärtkrisp. Blandningen innehåller 40% mer protein än vanliga havregryn. Havre och ärtor innehåller tillsammans tillräckligt stor mängd av alla aminosyror för att utgöra fullvärdigt protein.


Jag testade att göra en smoothie bowl toppad med proteinhavregryn, pumpakärnor, kokos och jordgubbar.Smoothies slängde jag ihop med jordgubbar, mango, färsk mynta och limesaft.


Axa släpper också en Proteinmusli med bra grejor i för dig (och mig). Den innehåller ett fullvärdigt vegetabiliskt protein vilket innebär att rätt mängd av alla livsnödvändiga aminosyror finns med. Proteinerna i gula ärtor och havre kompletterar varandra genom att vara rika på olika sorters aminosyror – när du äter dem tillsammans blir sammansättningen därför perfekt. AXA Proteinmusli innehåller 40% mer protein än vanlig musli – tokigt bra!


axa-protein-havre-(1-av-1)-2 axa-protein-havre-(1-av-2)
axa-protein-havre-(1-av-1)-3
Inlägget presenteras i samarbete med Axa

3 Comments

  1. Cykelkatten 25 maj, 2016at13:05

    Testade den härommånaden, tyckte om idén men inte smaken :/

  2. Mari 25 maj, 2016at20:43

    Oh, kalas ju. Måste testa :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *