Fornstigen

Ute på Ekerö – ett av Stockholms alla meckan för landsvägscyklister – finns fina flowiga stigar. Skyltningen har förbättras och den avslutande delen på andra sidan Ekerövägen vid Drottningholm är min favorit. Kanske lite klurig blöta dagar eftersom rötterna ligger på sniskan men helt klart bästa biten.

Du kommer köra genom sädesfält, skogstigar och grusvägar på landet. Bra och härlig mix. Stigarna är roliga och med en massa flow. Lagom utmanade till superlätt och sedan lite klurigare tekniska partier som krydda på moset.

Inifrån Kungsholmen har jag cirka 20 minuter dit ut på min mtb.

 

fornstigen-8

 

Nackareservatet och Hellas

Måste vara stället där jag lägger flest träningspass. Hellas är en del av Nackareservatet som i sig är magiskt för mtb och cx. Man kan köra in i området från massor av håll, men oftast börjar jag vid Hammarbybacken kör längs vattnet till första öppna gröningen – ta av höger upp på en liten grusad väg/stig. Passera ett rött hus och cykla upp för en lite seg backe på asfalt till du har en vägbom på vänster sida. Ta av in i skogen antingen till vänster eller höger och du hamnar på härliga stigar inne i Björkhagen. Efter ett tag kommer du komma ut och kan sedan ta dig vidare in i Hellas.

Här finns utmärkta stigar att följa. På Strava finns massa härliga namn på delar och segment, jag är lite dålig på att just kunna namnen men hittar tokigt bra i Hellas.

Vill du kan du också stanna och fika mellan din stigfinnar jakt på Hellasgården eller sätta dig på bryggan och doppa fötterna i sjön.

 

hellas-2

 

Rudan

Det var här jag körde början när jag började cykla mtb. Om du kör Sörmlandsleden från Nackareservatet hamnar du här efter några mil. Dedikerade mtb-spår och gigantisk spårcentral. Hellas vs Rudan så vinner Hellas.

 

sormlandsleden

 

Nickspåret – Ursvik

Jag älskar Ursvik! Från mig cykelväg – lite tråkig sådan tar den 20-30 min sedan är jag vid Ursviks Spårcentral med Nickspåret. Jag älskar det. Om Fornstigen är Flowig är Ursvik det med och superlekfullt. Det finns en backe där som är lång och lite småtrixig.

 

rorbacksnas-10

 

Sörmlandsleden

Sörmlandsleden ligger i topp. Oftast börjar jag vid parkeringen till Björkhagens golfbana. Tyvärr har de fyllt igen en del av de kluriga stigarna precis där när man kör på – en härlig utförslöpa ner till en trappa och liten bro över sjön. Efter den så kommer du in på det typiska Sörmnlandsleden – ömsom rötter och rötter, klipphällar och stenar. Du kan följa den hur lång som helst – röd/orange markering. Se bara till att du hittar tillbaka.

 

sörmlandsleden-48 copy

 

sörmlandsleden

 

Lidingö – Rönneberga MTB-spår

Nya pärlan i Stockholm. Perfekt slinga att köra intervaller på. Snabb och bitvis mer teknisk än vad jag hade förväntat mig. Det kryllar av ryttare ute på Lidingö – som alltid tjänar vi cyklister på att vara trevliga och se upp i spåret.

 

lidingo-mtb-47

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center