Vi älskar just nu uthållighetssporter och HIT lite extra tror jag. Och det är så himla kul att det är så och att alla kunskapstörstar. Jag vill bara reda ut lite grepp som jag sett florerar runt och som beskrivs lite felaktigt.

Först ut är extensiva intervaller. 

Enkel förklaring, intervaller för att förbättra din mjölksyratröskel där intervallen är dubbelt så lång som vilan.

Under intervallen vill du ligga din mjölksyratröskel (förmodligen någonstans mellan 82-87% av MHR för en “vanlig” motionär) och i vilan ta dig ner till 65-75% i återhämtning.  Det man sett är att halva tiden av intervalltiden kan vara lite för lång vila. Beroende på ditt utgångsläge, så klart. Men generellt så kan du minska vilan lite. Många kör för kort tid på tröskeln. 1 minut för en vanlig motionär innebär att de knappt hinner upp i rätt intensitet. Så på en vanlig cykelklass med avseende att köra intervaller i extensiv form och i syfte att förflytta pulsen bör intervallen vara 3 min lång, minst.

Effektivt och hyfsat behagligt och extremt tacksam intervallform.

[insert]

[/insert]


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center