Det är en vecka sedan vi hade stod okristligt tidigt på fjälltorget i Idrefjäll, med fulladdade lampor och en härligt uppsluppen men lite morgontrött stämning. Att fånga dagen – på riktigt, alltså att gå upp innan solen stigit upp och i gryningen få klättra genom slöjor av dimma som ringlar ned längs berget – är något som gör att man känner sig levande. Allt känns lite extra. De där snabba hjärtslagen i uppförsbacke, andetagen, dofterna av krispig morgonluft.

https://www.facebook.com/idrefjall/videos/2389231518057158/

Vår plan var att möta dagen uppe på toppen och låta lampor på cyklarna lysa vår väg upp. Strax innan klockan 7:00 rullade vi ut från torget upp mot fjället i en mäktig ljusorm. 70 cyklister i tystnad där andetagen hängde kvar i luften.

Att sätta igång sömndruckna ben och direkt börja klättra är kanske inte det man är som mest sugen på innan morgonkaffet – men man har liksom inget val om slutdestinationen är på toppen av ett fjäll – och jag lovar att det är värt det. Och efter några sekunder är kroppen igång och alla intryck får plats på ett helt annat sätt. Förtrollande magiskt. Närvaron och kamratskapen där och då var allt vår community är personifierad.

Väl uppe i toppstugan serverades rykande kaffe och frukost. Sorlet från kroppar som vaknat blandat med sprakande eld från brasan fyllde hela stugan.

Efter frukost varvades olika grupper med att åka längdskidor och fortsätta bygga på tekniska färdigheter i skills area.

Efter lunch var det dags för “upplevelsecykling” – vi tog alla runt fjället där vi hade dukat upp en buffe av allt som retar smaklökarna på klassiskt fjällmaner. Varm äppelmust uppkokad med ingefära, kanel och honung (kockarnas tips var att själv göra en liknande en kall vinterdag och spetsa med whiskey och grädde med pudrad kanel på toppen). Snittar med rökt röding och kallskuret vilt.

De där sakerna som väcker alla sinnena och verkligen får oss att känna oss levande – bortom skärmar, instagram och blått ljus – det var sådant vi ville ge alla som var med oss den här helgen.

Efter öppen eld – skratt, kaffe och härligt häng – fick alla göra vad de ville – cykla hemåt eller ta en extra tur runt fjället.

Den här helgen ligger varmt om hjärtat. Det vi alla tillsammans skapats med She Rides är ofattbart. Tack för allt och för allt framåt. 2020 gör vi det här igen. Visst vill du med?

1 Comment

  1. Cykelkatten - cykel, liv och kärlek! 21 oktober, 2019at08:37

    Så otroligt vackert det är där uppe. Idre är fantastiskt. Så roligt att ni är med och utvecklar cykelsidan av Idre! :D

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *