Bikram Body Pump… iaf nästan.

Sommaren är verkligen på gång. Temperaturen klättrar successivt snabbt uppåt. I tempo med att temperaturen stiger så “drabbas” också vår vita sal på Nybroplan av betydligt högre temperaturer. Dagens Body Pump med sjukt många härliga deltagare, var en snudd på Bikram Body Pump. Nu är det väl inte riktigt någon fara just nu med vätskebrist men vet du att prestationsförmågan försämras avsevärt av vätskebrist och vad är det då som händer vid vätskebrist?

Kroppens förmåga att kyla av sig försämras avsevärt vilket leder till att kroppstemperaturen stiger, vilket i sig ger en försämrad prestationsförmåga. Också vätskebristen i sig försämrar prestationsförmågan genom att den totala blodvolymen minskar. Det leder i sin tur till att blodtrycken faller och det venösa återflödet in till hjärtat blir mindre. Hjärtat fylls alltså med mindre blod vid varje slag vilket gör att pulsen måste gå upp för att vi ska få ut samma mängd syre och näringsämnen per minut. Då blodvolymen minskar får vi också ett sänkt hudblodflöde vilket försvårar nedkylningen ytterligare. En ond cirkel med ökad kroppstemperatur och större vätskeförlust är igång. Så drick mina vänner, drick under klasserna innan och efter.

Sara var med oå Body Pumpen och körde den barfota… vilket jag totalt missade. Efter klassen mötte vi upp Åsa (som snart står brud… hon kommer vara så himla vacker) och tog oss till Ljunggrens för att smida planer och försöka knyta ihop våra idéer. Det kan bli coolt. Mycket coolt.

1 Comment

  1. Åsa 18 maj, 2010at08:28

    Tack fina!
    Mähh va ful jag är på bilden här! Haha, får man se ut HURSOMHELST på din blogg vännen. ;)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *