Body Pump felaktigt beskyllt for att vara skadedrabbat?

Det är ingen nytt diskussionsämne i träningsbranschen men absolut värt att lyfta upp för att avdramatisera mångas åsikter om en av våra mest välbesökta gruppträningsformer på gymmen – nämligen Body Pump.

Jag blev lite smått glad när jag i senaste numret av Fitness Magazine hittade ett svar på en läsarfråga från Anders Benktander (leg Naprapat).  Han dödar en myt som jag också vill döda, dvs att Body Pump skulle vara orsaken till många skador bland våra medlemmar.

Som Anders skriver kan det absolut vara så att det förekommer skador som triggats och utlöst av Body Pump. Men som träningsform är Body Pump inte mer skadedrabbat än något annat och det är snarare så att skaderisken är mindre än om vi jämför med löpning, innebandy och andra idrotter. Varför? Generellt kan man säga att Body Pump är utformat för att passa den stora massan. Visst är kan det innebär problem om man överdriver träningen och inte ser sina egna begränsningar i val av vikt och rörelseomfång och därtill inte vilar mellan klasserna och kompletterar med andra träningsformer för att få en allsidig träning.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *