bra saker att känna till om dig själv

Det finns bara en som du. Jo faktiskt det är så. Hur häftigt är inte det, av 7 miljarder människor – är du ensam om att vara du. Det finns med andra ord ingen som har ett likadant skratt som du eller fungerar precis som du. Vi är gjorda för att vara olika. Därför är det bara dumt att försöka passa in i någon mall. Lyft fram det som är du. Och var stolt varje gång du gör det.

Det finns inte i heller någon som kan göra precis så som du gör. Alltså ingen som springer likadant, ingen som står i hunden exakt likadant. Oavsett om du springer snabbare eller långsammare. Så, vad du än vill göra i livet, gör det och skruva ner prestationskraven på utförandet, njut istället av upplevelsen och resan dit.

Du bär också med dig ett arv från dina föräldrar. Det du kan är sammantaget av flera generationer tillsammans och förvaltat av dig till en egen unik förmåga att göra underverk på ditt eget sätt. Alla små steg du tar i livet gör du för att du kan och är den du är.

Om du ger världen ditt leende så kommer du garanterat få miljontals tillbaka. Varje gång du ler skickar du positiva signaler till dig själv. Kroppen frisätter endorfiner och du kan göra magkänslan lite varmare bara genom att faktiskt bara skicka i väg ett leende.

Din knutna hand är ungefär lika stort som ditt hjärta. Varje gång ditt hjärta slår hjälper det dig leva. En sådan liten muskel med ett sådan uthålligt och enormt ansvar.

Att inse att alla andra är lika olika som du, kommer spara dig energi och skapa förståelse för beslut som du kanske inte hade tagit själv. Tillåt andra att var precis så som de är men välj din innersta cirkel till att bestå av vänner som ger dig energi och älskar dig för den du är. Välj bort de som gör tvärtom och låt dem hitta sin egen väg.

Utmana dig själv till utveckling men välj också att stanna upp och leva i nuet, det gör dig lugn i själen.

 

era-2

 

2 Comments

  1. Märta 5 april, 2015at12:54

    Du är bra på att få läsaren att känna sig unik och stolt över att vara unik :-)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *