CrossFit Games 2012 Day 1

Världens kanske största sport gällande aktvitet i sociala medier och förmodligen snabbast växande i världen just nu, korar i helgen världens mest vältränade man och kvinna. Jag har fascinerat suttit på åskådarbänken ett tag nu och efter att ha suttit i den bokstavligt kokande (så galet varmt att luften dallrade och jag som aldrig blir röd av solen – blev just röd) Home Depot Center idag för att se första “riktiga dag” av CrossFit Games 2012.

Jag är så mycket amatör som man kan bli och frågar Mo och P frekvent om termer, regler och gossip och det finns massor av saker som kanske inom några år visar crossfit från en annan sida än idag Crossfit anno 2020 kommer inte vara som 2012  – Jag står fast vid att jag tycker att alla “dieter” är osunda om de går till en överdrift, att jag tror att det kommer dyka upp massivis med skador om ett tag när sporten har fått mogna men att också några år på nacken kommer utveckla crossfit, men faktum kvarstår, det är galet coolt att kunna vara så allroundtränade som kvinnorna och männen inne på den stekheta friidrottsarenan var idag och kommer till att vara i morgon och i övermorgon. Som allt i livet så ska man plocka det bästa ur de omständigheterna man befinner sig och inte köpa allt med hull och hår.   Med det sagt är jag redo att ge crossfit en ordentlig chans. Jag är just nu både inspirerad och imponerad.

 

Annie Thorisdotti (i blå topp och röda shorts) – islänskt underverk och förhandsfavorit. Julie Foucher (orange linne och svarta shorts) – vann hitet när vi kikade men tappade sin placering nu i kväll. Annie Sakamoto (helt i svart) – skulle egentligen kunna ställa upp i Masters som är olika klasser för äldre än 44 år men väljer att tävla med de yngre. 

Ovan och nedan: Númi Snær Katrínarson – Head coach på Concor i Stockholm. 

The fittest man on earth 2011 – Rich Froning

 

2 Comments

  1. Anna 14 juli, 2012at18:44

    Varför skulle det dyka upp massvis med skador om ett par år och vilken typ av skador? Crossfit är ju inte en fullt så ny sport som många tror, i Stockholm finns ett gäng som tränat sedan 2006 tex. Pionjärerna i USA har loggat wods på crossfit.com sedan 2001.

  2. Användarens profilbild jessica 14 juli, 2012at18:52

    Som alla idrotter som växer explosionsartat kommer det finnas bra och mindre bra coacher och mer eller mindre tränade utövare som behärskar tekniken och dyker det upp skador – precis som i allt annat.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *