I årsskiftet gick She Rides in i ett partnerskap med Skistar. Tillsammans vill vi skapa upplevelser på cykeln i den svenska fjällvärlden och såklart på en och annan topp i storstan. Efter att ha spenderat en vecka i i början av juli boendes i Lindvallen, cyklandes över hela Sälenfjällen, är jag begeistrad. Letade ett bra tag, efter just det ordet. Men det är mitt i prick. Det jag saknat i andra arenor finns på plats och finns det inte ännu så finns det snart, eftersom planerna på att bygga ut cykelmeckat i Sälen och fortsätta utveckla det, redan finns på pappret.

Jag har alltid älskat Dalarna. Från alla vintrar, till somrar, när vi spenderade tid just i Sälenfjällen och hejade på pappa under mars när han skidade i fädernas spår. Ljuset, naturen och grönskan är så förtrollande och rogivande. Känns som evigheters avstånd från magin i bilderna nedan till betongdjungeln i Stockholm.

Jag inledde hela veckan med att bli avsläppt när vi passerade Mora och cyklade Cykelvasan baklänges. Efter 2 års frånvaro av tävlingar så är det lite förtrollande att cykla den tekniskt lätta bansträckningen mellan Sälen och Mora. Visade sig att det är fler höjdmeter på fel håll och när man inte tävlar och kör race, hinner man med att både se och äta hjortron längs vägen och njuta av den otroligt vackra naturen i dalarna. Blev upplockad vid starten i Sälen och sladdade in på nyöppnade ica – som ska vara Sveriges största träbyggnad i den stilen, uppe på Lindvallen. Checkade sedan in och satte nyckeln i dörren till ett nyrenoverat Timmerbyn och kände lugnet svepa över oss.

Jag och J cyklade sedan Cykelvasan på rätt håll och sedan på fel igen. Körde intervaller och utforskade teknikområdet och njöt av de så hyllade stigarna i Rörbäcksnäs.

På onsdagsnatten anslöt Anders och Karin och på fredagen kom Matilda med Tobias “förbi”. Ja på klassiskt “ovanför Stockholm”, är det att komma förbi när man är på ett grannfjäll. Vi rekade vidare för lägret i September och alla är eniga, det kommer bli så fantastisk bra! Här finns allt! Restauranger, kaffe, fjäll, fjällbäckar, asfalterat pumtracks, ooändliga trails över fjället hela vägen till meckat i Rörbäcksnäs, paddelbanor, utegym – ja listan kan göras hur lång som helst.

Delar av teknikbanorna inne i vid BIKE PARKEN.

Du hittar allt om lägret i september inne på sherides.se och bokar gör du inne på skistar.se. Åh vad jag hoppas du kommer med!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *