Dagen efter Lidingöloppet 2016

Words by

Det tar på krafterna att göra tävlingspremiär. Ibland har man liksom känslorna utanpå och all over the place. Det känns också ibland som man är den enda som har det – fjärilar och hjärnspöken, och därför är det så himla skönt att veta att man inte är det. Ensam att känna så alltså. Jag hatar och älskar den, bubblan man går in i innan race. Nu är den i alla fall gjord för i år, långloppspremiären. Känslostormen är över (så allvarlig var den inte faktiskt men det låter lite mer dramatiskt så) och jag är ute på andra sidan med en 4:e plats. Att bli fyra är som att bli snuvad på konfekten. Nära men inte riktigt.

Lidingöloppet är ett långlopp med många höjdmeter samlade i många korta backar som lätt kan ta ut sin rätt. Början av banan är nog den tuffaste biten. Vi fick också rekordbra väder. Det har aldrig varit så varmt och soligt, i fjor snöade det och jag minns att jag hackade tänder bitvis just i fjor. I år var jag istället chockad av värmen och kunde bara tänka på att kör ut med cykeln i havet och bada. Har inte funnits en suck att acklimatisera sig och jag önskade så innerligt att någon skulle stå med vattenslang och spruta vatten över oss när vi körde inom bostadsområdena. Det blev inte så, istället ryckte jag några pappmuggar med vatten och hällde över mig vid några tillfällen. Den lilla duschen hjälpte faktiskt. Det som också hjälpte var att få pepp och stöd längs banan. Tack som tusan för det. Jag blir så glad och varm i hela själen av hejarop.

Ann-Sofie och Pia langade till mig, J och Jonas. De hade slängt in våra flaskor med sportdryck i frysen och när jag fick den flaskan efter 4 mil blev jag så glad att jag kärleksförklarade dem när jag körde längs vattnet ut mot Rönneberga.

Banan var snustorr och snabb. Jag hittade aldrig någon klunga att ligga och köra med under en längre tid tyvärr. Tappade ett par killar som körde jämt och bra och åkte solo bitvis. Solo är aldrig bra. Backarna är ettriga och kraftfulla och jag gillar dem faktiskt, men hatar dem också. Reck har gjort så jag har fått bra klipp i benen och Grönstabacken var så klart fasligt jobbig men inte så jobba som i fjor.

Jag gick i mål som 4:a. Isabelle Söderberg tog guldet, Nellie silver och Angelica trea. Grymma tjejer.

Idag har jag varit ute och rullat, lät och lugn distans på räsern. Bör tilläggas att jag var uppe och vid Bromma 830 för att köra distans med Ann-Sofie och Maria, men väl framme insåg jag att skorna var kvar hemma. Fick alltså vända hem igen, rätt snopen och sedan köra distans själv.

 

 

jessica-mtb-(1-av-1)-7

9 Comments

 • Amira

  DU är så galet grym!!!??✨??????????? 4:a Jessica och du har bara börjat!!? Jag har också haft känslorna all over the place kan jag säga? Underbart med iskall sportdryck????✨ Vilket tok med skorna. Du fick dig en till solskensrunda iaf☀️❤️

 • Anna Adolfsson

  Stort grattis till din prestation! Du är verkligen en stor inspiration!!!
  Min pojkvän har föräldrar som cyklat mycket och nu har jag och min kille inspirerats och själva bokat en cykelresa till Mallorca i augusti. Jag har inte sportcyklat mycket förutom några vändor med min kille då jag lånat hans mammas cykel och gått på några spinningpass, så egentligen börjar jag från noll. Däremot har jag stort engagemang och fysiska förutsättningar för att sätta mig in i denna fantastiska träningsform. Så jag undrar om du ville göra ett inlägg och redogöra grunderna i cykling, det här med skor, vissa grundläggande tekniktips, hur bör man lägga upp sina egna cykelpass, men framförallt vad man ska ha för storlek på cykel och vad man bör tänka på om man vill köpa en egen. Vore guld värt! Tack för världens bästa blogg <3

 • Elna

  Fantastiska du, bra jobbat!!! <3

 • Sara Borg

  Fina, härliga Jessica! Fyra må vara den mest otacksamma men likväl helt fantastiska placeringen. Grattis <3

 • jessica

  Bästa A – puss på dig. Svor rätt bra över skorna kan jag säga.

 • jessica

  Tack söta söta du.

 • jessica

  tack bästa du och bra jobbat själv – Du är grym och det kommer fler tåg – jag lovar!

 • jessica

  Men ja! Så klart jag vill och DU – det är du som är en inspiration!

 • Mari

  Fantastiska bra. Heja dig :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Välkommen hit!
JessicaClaren.com har varit en

Follow us