Jag hade en inplanerad lugnare vecka runt helgerna. Jag har egentligen inte alls varit sjuk (peppar peppar) på hela hösten. Haft småkänningar men inte alls på det viset som det brukar vara. Jag brukar ligga däckad, ordentligt, några gånger.

Oftast är alla vi som jobbar med hälsa så extremt duktiga på att inte leva som vi lär. I alla fall inte med hänsyn till vad som är bäst för oss själva just i nuet. Jag har varit duktig på att leva som jag lär, nästan. Jag har ignorerat vissa saker och viktiga beståndsdelar i tillvaron som stundvis gjort så att jag legat nedbäddad.

Den stora skillnaden jag har gjort är att jag: 

1. Lyssnar på kroppen. Jag trodde jag lyssnade förut, men inte alls lika lyhört och accepterande som nu.

2. Tog mig ur en anställning som dränerade mig, inifrån ut.

3. Tränat smartare. Mycket, men med mer kvalitet och med mer vila. Ekvationen som ingen tror funkar. Men jo, jag har fått in mer mängd och mer vila.

4. Jag äter bättre. Och sämre. Jag äter helt enkelt det jag vill och känner för när jag är hungrig, inte för att jag bör eller ska. Det har jag i och för sig gjort de senaste åren, skillnaden nu är att jag har gjort en utredning och tagit bort livsmedel som jag inte tål. Dvs, bort med gluten, ägg och laktos – samt undviker lite annat.

5. Jag vilar. Jag periodiserar. Jag har ett genomtänkt träningsprogram som ska hjälpa mig mot mina mål som ligger utanför gruppträningssalen, men tar hänsyn till vad jag faktiskt gör i den.

6. Jag buntar i hop mina klasser på färre dagar för att få utrymme för vila och egen träning.

7. Jag sover. Mer.

8. Har jag ont eller känner mig hängig, då tänker jag om och fyller dagen med sådant som behövs.

9. Jag omger mig med människor som ger tillbaka.

10. Jag försöker älska livet varje dag.

Jag har fortfarande många saker jag behöver jobba på, och tro mig det kommer alla ha hela livet. Det finns inga tillfällen då allt är perfekt,det finns alltid något som skaver. Det som är utmaningen är att hitta en balans som gör oss lyckliga.  VÅGA vila. Ta en veckas avbrott från träningen, eller två. Det kommer göra underverk.

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center