Den viktiga vilan

Jag hade en inplanerad lugnare vecka runt helgerna. Jag har egentligen inte alls varit sjuk (peppar peppar) på hela hösten. Haft småkänningar men inte alls på det viset som det brukar vara. Jag brukar ligga däckad, ordentligt, några gånger.

Oftast är alla vi som jobbar med hälsa så extremt duktiga på att inte leva som vi lär. I alla fall inte med hänsyn till vad som är bäst för oss själva just i nuet. Jag har varit duktig på att leva som jag lär, nästan. Jag har ignorerat vissa saker och viktiga beståndsdelar i tillvaron som stundvis gjort så att jag legat nedbäddad.

Den stora skillnaden jag har gjort är att jag: 

1. Lyssnar på kroppen. Jag trodde jag lyssnade förut, men inte alls lika lyhört och accepterande som nu.

2. Tog mig ur en anställning som dränerade mig, inifrån ut.

3. Tränat smartare. Mycket, men med mer kvalitet och med mer vila. Ekvationen som ingen tror funkar. Men jo, jag har fått in mer mängd och mer vila.

4. Jag äter bättre. Och sämre. Jag äter helt enkelt det jag vill och känner för när jag är hungrig, inte för att jag bör eller ska. Det har jag i och för sig gjort de senaste åren, skillnaden nu är att jag har gjort en utredning och tagit bort livsmedel som jag inte tål. Dvs, bort med gluten, ägg och laktos – samt undviker lite annat.

5. Jag vilar. Jag periodiserar. Jag har ett genomtänkt träningsprogram som ska hjälpa mig mot mina mål som ligger utanför gruppträningssalen, men tar hänsyn till vad jag faktiskt gör i den.

6. Jag buntar i hop mina klasser på färre dagar för att få utrymme för vila och egen träning.

7. Jag sover. Mer.

8. Har jag ont eller känner mig hängig, då tänker jag om och fyller dagen med sådant som behövs.

9. Jag omger mig med människor som ger tillbaka.

10. Jag försöker älska livet varje dag.

Jag har fortfarande många saker jag behöver jobba på, och tro mig det kommer alla ha hela livet. Det finns inga tillfällen då allt är perfekt,det finns alltid något som skaver. Det som är utmaningen är att hitta en balans som gör oss lyckliga.  VÅGA vila. Ta en veckas avbrott från träningen, eller två. Det kommer göra underverk.

 

10 Comments

 1. Marie 29 december, 2012at19:58

  Vilket bra inlägg! Det är inte alltid lätt att göra det som är bäst för en själv men du verkar ju ha lyckats bra. : ) Min stora grej är på arbetsfronten där det inte är perfekt men jag jobbar på det… : )

 2. Användarens profilbild jessica 29 december, 2012at20:07

  Ja det är trixigt ibland men jag tror så innerligt på att lyssna på magkänslan.

 3. Stepup 2 Fitness 29 december, 2012at21:06

  Mycket bra inlägg Jessica. Jag jobbar också på min balans, har kommit långt men har en hel del kvar att jobba på.

 4. Sara Borg 29 december, 2012at21:40

  Du är inspirerande, klok och vacker – inifrån och ut! TACK! :)

 5. Användarens profilbild jessica 29 december, 2012at21:44

  Stepup 2 Fitness – grejen är att man alltid kommer ha grejor att jobba på. Och det är ok.

  Sara: Fina, tack *rörd*

 6. Cilla 29 december, 2012at23:21

  Du är så klok Jessica! Och visst är det så – det finns alltid något som skaver. Det finns alltid ett gnag. Men desto mer man vågar jobba med livet desto mer balans kan man skapa. Det är några av dina punkter som jag behöver plocka in i mitt 2013 för att må bättre och för att hitta bättre balans. Vissa saker har jag kommit längre med och känner mig lite lycklig för att insikterna. För de kommer ju aldrig på rea ;)

  Kram på dej!

 7. Sofia 30 december, 2012at12:41

  Nummer 9 är extra viktig!
  POK

 8. Pingback:Kontaster och uteblivna nyårslöften - Endorfinkick

 9. Sanna 31 december, 2012at10:50

  Så himla bra inlägg!! Har själv börjat jobba med att skapa balans mellan träning, vila och allt annat i livet som är viktigt. Tack för fin inspiration till nya året :)

 10. Användarens profilbild jessica 31 december, 2012at10:51

  TACK alla – 2013 rockar vi!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *