Det här med att bli äldre

Jag älskar vissa saker med att bli äldre. Och jag, låt mig formulera mig rätt, tycker om vissa saker lite mindre.

Jag gillar inte att jag inte har lika snabb återhämtning längre. Gud, om man bara visste det då liksom. Men jag älskar däremot att jag känner min kropp och litar på den. Och framförallt lyssnar på den. Tokigt att vi alla ska lära oss den lite krokiga vägen att bli ödmjuka till vår egen kropp.

Jag trodde att jag alltid skulle bo mitt i storstan. I en paradvåning, minst. Helt fel, nu bor jag ute i naturen, mitt i skärgården med skogen runt knuten och jag kallar det min egen frizon och paradis.

Jag är faktiskt mer förståndig. Jo men så är det. Jag är född impulsiv och äventyrslysten. Men erfarenheten har gjort mig klokare.

Jag är inte i heller lika långsint. Jag har alltid tyckt att man förtjänar en eller två eller tre chanser. Men också skytt elden så fort jag blivit bränd. Numera skyr jag elden, men jag förlåter också. Däremot är det skillnad på att förlåta och att ta någon in på livet. Och där är jag mer selektiv. Jag väljer med omsorg vilka jag bjuder in.

Jag har – som alla andra människor – en historia. Den har format mig till den jag är idag. Saker jag helst skulle a velat glömma förut, ser jag numera ganska tacksamt på. Utan dem hade jag inte varit där jag är idag.

Pollen. Jag har aldrig varit allergisk. Och är nog inte det nu i heller. Men ju äldre jag bli desto mer känner jag av de där små partiklarna. Jäkla onödigt alltså.

Jag har tålamod på ett annat sätt. Och jag är på alla sätt mer ok och tillfreds med vem jag är och hur jag är.

Och jag vill verkligen ha ett växthus.

Vad är din bästa grej med att bli äldre?

jessica-mtb (1 av 1)-5

 

7 Comments

 1. Amira 11 maj, 2016at11:46

  Tycker det här är underbar läsning! ????✨Håller med dig fullt på alla punkter. Jag har större acceptans och tolerans för mig själv och andra och kan se saker ur ett större perspektiv. Jag har slutat spekulera så mycket och frågar istället om jag söker svar. Något som tog många år men som betyder allt för välmåendet är att jag framförallt värdesätter och prioriterar mina egna behov ❤️Alltså det är rätt härligt på många sätt att vara där jag är i livet! Jag har om möjligt ännu roligare för jag bryr mig inte så mycket om vad andra tycker???✨ Jag vill också ha ett växthus?☘?

 2. Sara Borg 11 maj, 2016at15:37

  Jag tycker nog nästan att allt är bättre med att bli äldre, fast det kommer säkert till en gräns när jag kommer att ångra detta uttalande… haha. Som 35-åring gillar jag hela mig, såväl mina starka sidor som deras baksidor. De är en del av mig helt enkelt. En lär sig mer och mer om i vilka situationer en ska plocka fram sina olika egenskaper och när det är bäst att försöka tona ner vissa. Det är coolt, häftigt och på många sätt så lärorikt att bli äldre <3

 3. Pingback:Bloggtips – Dagens 5 mest läsvärda inlägg! | Rund är också en form - Trail & Träning

 4. Mari 11 maj, 2016at18:33

  Härligt läsning :) Inte fy skam alls att bli äldre :)

 5. Elna 12 maj, 2016at08:24

  Fina du! Jag har supermycket åldersnoja mest för att min J är yngre än jag och jag är rädd för att bli en rynkig tant medans han fortfarande är ung och snygg. Skitdumt att lägga energi på att noja över det. Men å andra sidan, det du skriver om tålamod är verkligen en bra grej med att bli lite äldre och att man inte känner att man behöver jämföra sig med andra så himla mycket utan är nöjd med den man är. KRAM!

 6. Cykelkatten 13 maj, 2016at14:17

  Att mina benmuskler syns mer och mer! Eh… ;)

 7. Emma Johnsson 18 maj, 2016at15:15

  Jag tycker det bästa med att bli äldre är att jag blir mer och mer trygg i mig själv för varje år som går. Jag har som yngre haft svårt med att tycka att jag är bra så ser bara fördelar med att bli äldre ?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *