Jag är fullmatad med intryck från CrossFit Games. Fascinerad och inspirerad. Jag har gapat medan otroliga kvinnor och män presterat galet bra resultat samtidigt som jag har  tackat för varje sval vindpust som svept över den kokheta arenan.

CrossFit är en smart sport som verkligen via genialiskt marknadsföring viralt växt till att verkligen få fotfäste. Jag gillar mycket av den relativt för mig nya världen och är absolut sugen på att börja träna CrossFit, men fascineras också över att communityn är så sektliknande. Jag anser att det är sjukt bra att äta sund och ren mat – men jag anser också att när man sätter en etikett på ett förhållningssätt som sedan en hel “värld” tar över utan att blinka eller fundera på om det för huvudtaget är en kosthållning som passar henne själv – inte är lika hälsosamt. Det är lite komiskt att se tusen människor iklädda stödstrumpor och superkorta shorts, tejpade till förbannelse gå runt och äta en halv gurka, ett kalkonlår (lika stort som en fullvuxen människas underarm) och en halv advokado (tallriken såldes i en Paleovagn).

Fördelarna är många med CrossFit och jag kan verkligen förstå varför man blir fullkomligt uppslukad som utövare. Det finns alltid för och nackdelar med allt och man kan debattera om det i evigheter. Den enda faran jag ser är att sporten växer för snabbt och i och med det poppar boxar upp till höger och vänster och att i takt med det urvattnas kvaliteten på coacherna vilket i sin tur skapar brister i teknik hos utövarna som i sin tur får skador. Som i alla andra stora sporter.

Hela upplevelsen med att utse världens mest vältränade män och kvinnor blev extra grym i och med att USA verkligen kan det här med arrangemang. Jag har ingen aning om hur många det var som var och såg tävlingarna – men det var flera tusen – och aldrig någonsin var det kö till toaletten eller stockning med trafik eller folkmassa. Jag önskar också lite att vi i Sverige var mer intresserade av idrott och såg till att det fanns möjlighet att träna på anläggningar av samma dignitet som i USA.

Världens bästa MonikaAnnie Sakamoto (som i verkligheten är sjukt liten – jag och Mo ser ut som jättar) och jag.

Gissa om hon cyklar mtb?

Världens mest vältränade kvinna – Annie Thorisdottir.


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center