Jag tror jag genom åren som bloggare och inspiratör skrivit mängder av inlägg om att kroppen behöver kolhydrater, fett och protein. Kolhydrater. Och att om du vill få den att prestera optimalt – så är kolhydrater en av nyckelfaktorerna. Jag stoppar i mig mat. Bra mat. Ren och närodlat – helst. Men jag behöver tillskott och det här är vad som jag stoppar i mig. Bananen är med för att den får symbolisera en himla bra frukt.

I flaskorna under tävling och för det mesta under träning, har jag Maurten. Maurten är nog den sportdryck som det prats om mest nu och är snäll mot magen. Magen klarar vanligtvis inte för hög koncentration av kolhydrater. Tills nu. Genom att utnyttja hydrogeltekniken har Maurten utvecklat kolhydratdrycker som magen gillar lite bättre. Maurtens hemlighet är att den nyttjar hydrogelteknik – dvs när den är blandad med vatten har du en flytande kolhydratdryck som innehåller en hög koncentration av maltodextrin och fruktos, den är lite trögflytande redan då och när drycken kommer ned i magsäcken och ph sjunker, omvandlas den  till hydrogel. Hydrogelen möjliggör en smidig transport av drycken genom magen till tarmen där vattnet, saltet och kolhydraterna absorberas.

Studier har visat att man kan maximera upptaget till upp emot 90 gram kolhydrater (give and take) per timme. Maurten kommer i en “320” förpackning och en “160”.  Den förstnämnda ger 80 gram kolhydrater. Jag föredrar oftast om det är varmt 160 och behöver komplettera med mer energi – då kör jag Clifblocks.

Andra tillskott jag tar är B-vitamin, järn och i perioder probiotika.

 

 

2 Comments

  1. Eric Welin 1 maj, 2019at11:33

    Hej Jessica! Vi träffades på Team Skodas träff i Måndags och vi pratade en del Maurten ( du blandade en 320 som jag fick smaka) V fick ju en rabatt cod som skulle gälla i 48 timmar men när jag gick in i morse o skulle göra en större beställning så fungerade inte Koden Har du möjlighet att skicka en ny?

    mvh Eric

  2. Användarens profilbild jessica 3 maj, 2019at09:13

    Mailat dig!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *