Det perfekta knäböjet

Words by

Jag har gett bloggen nya kläder. Ny layout som känns alldeles rätt. Stora bilder i fokus. Bättre mobilversion och jag är nog lite kär i det nya utseendet – men det som är viktigast är att NI gillar det. Vad tycker ni?

Dagen idag har förövrigt rusat iväg. Full av valpyra (läs – är det så här det är att ha spädbarn? Dvs alltså lika med toklite sömn). Träning med Nike, träning med de röda snörena hos Access Rehab (Red Cord) – Rocky som följeslagare och charmör. Vidare hem – lämna hund till Jaime och Rambo och sedan mot Spåris och kvällsklassen.

Det slår mig ganska ofta att vi alltid vill lyckas. Alltid. Alltså att vi i allt vi gör “är det att lyckas som räknas”. Hela vägen in i gruppträningssalen där vi kanske egentligen ska ha mest utrymme att misslyckas. Alltså jag menar, ju mer vi är utanför vår lilla fyrkantiga box där vi har kontroll, desto mer utmanar vi vårt system att utvecklas.

Om du aldrig vinglar till eller tappar balansen så har du inte finlirat tydligt nog för att kroppen ska förstå att den behöver bli starkare. Klart att det perfekta knäböjet är det bästa – men det är resan dit som lär dig saker om vad din kropp kan och hur magisk den är på att anpassa sig om du lyssnar på den och ger den rätt förutsättningar. Och kanske inte minst tänker snälla tankar om den. Och kanske där just då, med de förutsättningar du har, är det knäböjer du gör perfekt i din värld – så länge det för dig i en positiv riktning till ett starkare du och inte ett svagare?

Det är inte heller någon idé att jämföra sig med instruktören eller grannen där inne i salen. Vi har alla olika förutsättningar beroende på hur vi använder våra kroppar och hur livet format oss och den enas styrkor kan vara den andres svagheter och sedan tvärtom.

Vi är som alltid olika. Unika. Det är magiskt och härlig att se att du och jag i de formar vi är stöpta kan få kroppen till att utföra allt från armhävningar till hunden. Beundra dina framsteg. Varje dag.

18 Comments

 • elinwennman

  Bloggen är jättefin, precis som du. Inuti och utanpå. Fantastiskt bra skrivet. Vägen till att “lyckas” är så viktigt, rolig, härlig och inspirerande. Väl värt att påminna sig själv och andra om. Tack <3

 • jessica

  Tack Elin – och tack för att du påminner med. <3

 • Madelaine

  Å jättesnyggt.
  Du är fenomenal på design.
  Älskar dina sköna inlägg att du duger som vi är.
  Tack.

 • jessica

  Tack Madelaine – vi duger jämt – även när vi tror det allra minst själv.

 • Mims

  Jag gillar dig!! Och bloggdesignen är supersnygg – men lite lång laddningstid på laptop, har ej testat på något mer bärbart.

 • Malin

  Det är snyggt! Men, jag tycker det är jobbigt att man måste klicka sig in på varje inlägg för att läsa, jag gillade att jag hade alla inlägg framme efter varandra förut, det känns enklare och mer läsvänligt.

 • Cissi

  Jag gillar allt du skriver (nästan!) och tycker det är helt suveränt att du gång på gång påminner oss om hur vi alla är stöpta i olika formar/er och duger så bra som vi är. Ibland känner jag mig som en guldfisk som får en aha-upplevelse så fort du skriver om det. Att det ska vara så svårt att banka in i kropp och knopp :) Utseendet på bloggen är fin, men jag tycker som Malin att det hade varit fint om alla inlägg låg framme istället för att man ska behöva klicka sig fram till inlägget. Som jag förstod det så slipper man det via RSS men har av olika anledningar valt bort det.

 • Elna

  Fint, superfint! Tycker om dina härliga bilder och din fantastiska inställning till det här med träning och livet. Grymma du!

 • Noor

  Lovely!

 • Camilla

  Snyggt!! Och som alltid, kloka ord!

 • Ida

  Jag håller med Malin, inte alls användarvänligt för mig som läsare…

 • Emma W

  Du inspirerar och din blogg får mej att må bra!
  Alltid fina bilder och välarbetad text, men håller med många andra att jag gillar mer när inläggen ligger efter varandra så man slipper klicka in sej på varje. Lätt att missa ngt då tycker jag..
  Trevlig helg!

 • jessica

  Mims – ska se över laddningstiden – tror att det beror på att vissa av mina bilder är högupplösta. Ska ändra på det.

  Malin – tack för feedbacken – om du läser via rss får du allt i en radda. Sedan är det ju bara ett klick längst ned på varje inlägg har du nästa inlägg etc. Det är dessutom inte fler klick nu för att kommentera utan lika många. Men igen, verkligen tack för feedbacken!

 • jessica

  Cissi – tror du att man kan vänja sig eftersom det ändå inte är fler klick än förut för att kommentera etc? Och att det är lite vackrare nu?

 • jessica

  Ida och Emma (och alla andra) TACK och tack för er feedback. Kika på vad jag skrev till Malin och Cissi och diskutera gärna vidare med mig. Jag skriver ju för er!

 • Anna

  Tar låååång tid att ladda, men du kanske jobbar på det. Sen instämmer jag med flera av föregående talare, inte så användarvänligt att behöva klicka på varje inlägg – det är ett irritationsmoment. Utöver detta tycker jag bloggen är fräsch, modern, känns up2date, ger intrycket av att tillhöra någon som ligger i framkant. En kul blogg liksom :) Trevlig helg!

 • Ida

  Ursäkta för dum fråga, men hur läser man via rss?

 • Mia

  Wow! Gillar den nya looken på bloggen! Tycker nog faktiskt om att klicka på varje inlägg,blir mer strukturerat än innan…..dina inlägg är så himla bra! Kloka ord som jag tar med mig i min vardag och träning. Hoppas på att få träna med dig på Nike blast nästa år igen,ett galet event som en smålänning från dem mörka skogarna lever på länge…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Välkommen hit!
JessicaClaren.com har varit en

Follow us