Din kropp är din kropp

Katarina Woxnerud aka “mammamage experten” har tagit upp det i ett inlägg och jag har liksom henne, suckat lite uppgivet när det svischat förbi och delats på bla Facebook – att många tycker det är oattraktivt med muskler och i princip omgivning kanske allra mest kommenterar och mest tror jag, projicerar sin egen avundsjuka mot en kropp som förändras av träning.

Jag tycker alla kroppar är vackra. Faktiskt. Jag tycker kroppen är en fantastisk sak som alltid anpassar sig till vad vi utsätter den för och inte utsätter den för. Aktivitet eller inaktivitet – så försöker den anpassa sig.

Och det tar tid, tyvärr, att ibland lära sig älska den kropp man lever med hela livet. För vissa kommer det naturligt och för vissa händer det tragiskt nog aldrig.

Vår kropp är ett arv av generationer innan oss och den finns där för dig och för din själ att bo i. Hur den än ser ut.

Vissa kroppar är bra på olika saker och det är det som är så himla fantastiskt. Det som är så sorgligt är att vi så länge i vårt sociala arv försökt likrikta mångfalden och tyvärr så himla dumdristigt påverkats av det i vår kommunikation till varann.

Ett tag så styrketränade jag extremt mycket och jag har en otroligt lätt förmåga att bygga volym. Kommentarerna jag fick då var inte roliga att få, framförallt inte just i den tiden i livet när man är relativt otrygg i sin egen identitet.

Jag ber och önskar och vill gärna ryta till ordentligt, ingen, ingen har rätt att någonsin värdera eller kommentera någon annans kropp.

Du är vacker, precis så som du ser ut.

[insert]
DSC_2043
[/insert]

5 Comments

 1. Alexandra 13 november, 2014at11:24

  Det där är så viktigt att tänka på. Tack för påminnelsen! :)

 2. millal73 13 november, 2014at13:08

  Så sant!

 3. Nellie 13 november, 2014at14:25

  TACK! <3

 4. helena 14 november, 2014at07:57

  Så sant! Kramar till dig!!!

 5. Madelaine 15 november, 2014at06:46

  Fint skrivet, som vanligt, av dig Jessica.
  Det är ju så sorgligt att det ska vara så mycket åsikter om allt och alla jämt. Hur det ska vara. Det rätta.
  Kan man inte bara få se ut hur man vill eller så som man gör?
  Olika är vackert.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *