Bokning är öppen för Tjeckien - du hittar den genom att klicka här!

Dö sockerhets, dö.

Senast uppdaterad:

Bläe vad jag är så förbannat trött på förbud och likriktning. Avståndstagande som blir som ett tvång ett dåligt samvete som gnager. Gnager lite extra precis då när kroppen behöver det som mest. Och du avstår i tron om att du är hälsosam. Ger dig en klapp på axeln och flinar lite åt de som trycker i sig ngt snabbt efter träning. Egentligen är du både dum och ohälsosam.

Kroppen vill ha snabb energi rakt in i systemet efter det att du tömt den. Du får inte en bättre fettförbränning genom att låta bli att fylla på och du får definitivt ingen snabbare återhämtning. Det lilla fönster som är öppet för infektioner ställer du om möjligt ännu mer vidöppet.

Det är ingen fara att få i sig socker. Kroppen älskar det av en anledning. Det som är faran är om din kost inte är hälsosam eller balanserad efter ditt behov och om du inte äter de byggstenar du behöver. Eller får ett osunt kärleksförhållande till socker.

Och att halsa protein direkt efter träning hjälper dig inte i heller, om du ser till att du får i dig tillräcklig under dagen. Protein är inte det kroppen behöver eller vill ha direkt efter träning.  Kroppen vill och vill ha enkla sockerarter. DU kan faktiskt inte alls tillgodose dig protein just då.

Sätt inga förbud. Var smart i stället. Lev.

 

 

0
Föregående
Teaser

Välkommen hit!

Jessica har varit i bloggosfären sedan begynnelsen och är idag en av de stora rösterna inom hälsobranschen och cykelindustrin i Norden.