Dö sockerhets, dö.

Bläe vad jag är så förbannat trött på förbud och likriktning. Avståndstagande som blir som ett tvång ett dåligt samvete som gnager. Gnager lite extra precis då när kroppen behöver det som mest. Och du avstår i tron om att du är hälsosam. Ger dig en klapp på axeln och flinar lite åt de som trycker i sig ngt snabbt efter träning. Egentligen är du både dum och ohälsosam.

Kroppen vill ha snabb energi rakt in i systemet efter det att du tömt den. Du får inte en bättre fettförbränning genom att låta bli att fylla på och du får definitivt ingen snabbare återhämtning. Det lilla fönster som är öppet för infektioner ställer du om möjligt ännu mer vidöppet.

Det är ingen fara att få i sig socker. Kroppen älskar det av en anledning. Det som är faran är om din kost inte är hälsosam eller balanserad efter ditt behov och om du inte äter de byggstenar du behöver. Eller får ett osunt kärleksförhållande till socker.

Och att halsa protein direkt efter träning hjälper dig inte i heller, om du ser till att du får i dig tillräcklig under dagen. Protein är inte det kroppen behöver eller vill ha direkt efter träning.  Kroppen vill och vill ha enkla sockerarter. DU kan faktiskt inte alls tillgodose dig protein just då.

Sätt inga förbud. Var smart i stället. Lev.

 

 

Total
0
Shares
Comments 9
  1. Åh, vilket skönt, balanserat och uppfriskande inlägg. I en värld av hälso-/träningsbloggar som ständigt söker substitut och letar med ljus och lykta efter det “hälsosamma alternativet” tenderar allt att gå åt fel håll. När det äts socker ska det visas upp och basuneras ut – “titta jag KAN äta socker också, gud vad jag är härlig och ohämmad” för att sedan återgå till mugcakes och raw-bars. Hälsosamt var för längesen. Tack Jessica.

  2. Hej Jessica,
    Tack för fin och go blogg :) Tipsa gärna lite om vad du tycker är bäst att äta direkt efter träning. Tycker det är svårt att hitta bra grejer som man dessutom lätt kan ha i träningsväskan!
    Hälsningar
    Ida

  3. Det är så gott att läsa din blogg,för du är så jäkla klok! Du är helt klart min idol:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prev
THE NIKE BLAST 2014

THE NIKE BLAST 2014

Det är dags att börja längta

Next
Teaser

Teaser

Jag och Sara har haft en idé i snart 2 år

You May Also Like