Dragonfly – så får du bra ljud

Att få bra ljud i gruppträningssalen med musik du har på mobilen, datorn oavsett filformat är en utmaning. Det hörs, jag lovar, om du lyssnar ordentligt. Jag lovar att du kan höra om ljudkällan är från cd eller mobil – och så klart om filformatet är sämre eller bättre.  Det finns få saker som får mig att vrida mig runt min egen ryggrad som dåligt ljud.

Att jobba med musik är en del av varje instruktörs jobb och en viktig komponent för att skapa en unik träningsupplevelse varje gång. Med dåligt ljud så har du tappat halva grejen.  Många har undrat över en liten liten röd sak med mig som jag kopplar upp emellan min mobil eller dator och sladden in i ljudanläggningen. Den lilla röda saken omvandlar ljudet till analogt – och BOOM – så har du ett fylligt och mustigt ljud. En helt annan ljudbild med andra ord.

Det finns olika varianter, vissa dyrare och vissa billigare. Audioquest Dragonfly, den jag använder, kostar ca 1800 sek är lika stor som en usbsticka. Och den gör all skillnad. Jag köpte min på HiFi-klubben på Sveavägen.

Helt klart värt varenda krona.

dragonfly

 

1 Comment

  1. Marlene Pehrsson 11 juni, 2016at17:59

    Verkar grymt! Måste prova :) en fråga, hur mixar du din musik??

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *