Drömfångare

Jag lyssnade på Saras podcast idag. Oftast så går mitt lyssnande på podcasts i vågor. Ibland lyssnar jag mer och i bland mindre. Jag gillar att lyssna på Sara, framförallt när hon är långt borta, då känns det som om att hon är här. Lite närmare.  Hur som, pratade hon om att förverkliga drömmar. Och jag kände att jag måste skriva om det. Att just förverkliga drömmar.  Och våga gå sin egen väg.

Jag brukar alltid för det mesta vara pepp på livet och älska allt det innebär både med ups and downs, men så klart har jag dagar då jag är nere och tvivlar. Men jag tror på att ju mer jag vågar drömma desto lättare tar jag mig igenom downs. Jag har alltid haft en förmåga att drömma stort. Och livet är stort. Jag tror inte man ska begränsa sig och det kan låta klyschigt, men det mesta är möjligt. Klart att kanske inte alla kan vinna OS-guld men vi kan i alla fall förverkliga drömmar om vi försöker. Inte alla kanske blir sanning men kanske leder vägen mot dem kanske till andra viktigare saker i livet. Det är ju faktiskt under själva resan du lever. Inte när du väl är framme. Lär dig njuta av vägen dit. Varje sekund och andetag. Den tiden är ditt liv.

Jag tycker du ska bry dig mindre om vad andra tycker och istället mer om vad du verkligen vill. Känn efter, i magen och mest i hjärtat. Våga. Ett steg i taget. Du kommer upptäcka att det spelar mindre roll efter ett tag vad andra förväntar sig och anser. Och jag tror om du vågar uppfylla dina drömmar så kommer du bli lycklig ända in i själen och lära känna dig själv på sätt du inte visste om, helt enkelt bli trygg i att din väg genom livet är rätt. Och då blir du också kärleksfull mot din omgivning.  Livet är härligare så.

Så dröm stort och litet. Inget är så vackert som drömmar om du tillåter dem vara det.

 

10 Comments

 1. Tomas 18 februari, 2014at20:59

  Fint skrivet och så sant!

 2. Användarens profilbild jessica 18 februari, 2014at21:00

  Tack Tomas <3

 3. Användarens profilbild jessica 18 februari, 2014at22:14

  right back :-*

 4. Majja 18 februari, 2014at22:34

  Fint. Varma ord! Tror det var Walt Disney som sa; A Dream is a wish your heart makes. Lite så. Jag är säker på att det är viktigt att låta hjärtats drömmar peka ut vägen emellanåt.

 5. Användarens profilbild jessica 18 februari, 2014at22:41

  Ja men såååå är det ju! Åh vad bra! KRAM på dig!

 6. Mia 19 februari, 2014at05:23

  Kloka ord från en klok människa!

 7. Hanna 19 februari, 2014at08:56

  Du fångade mig! Nu gjorde jag en sak som jag länge gått och oroat mig över. För ett tag sedan fick jag en uppgift som kändes alldeles för svår men jag ville ändå testa. Efter mycket om och men så vågade jag nu säga att jag kanske inte klarar av uppgiften. Stort tack för peppen!!!

 8. Madelaine 19 februari, 2014at16:16

  Saras pod var helt underbar. Jag satt i bilen och skrattade för mig själv :)
  Jag måste erkänna att jag är rätt imponerad över att många har så mycket drömmar,, jag kan nog inte komma på en ända dröm just nu? Jo smådrömmar eller mål har jag, men inget direkt enastående.
  Jag tror jag lever mycket av det liv jag vill leva. Jag har strävat åt det hållet så just nu flowar jag nog mest med skulle jag vilja säga :)

 9. Linda Bernhardsson 19 februari, 2014at18:38

  Så sant och så bra skrivet! Tack för peppen och knuffen i rätt riktning:-)
  /Linda

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *