Det här med att vara sjuk är inte något jag är bäst på. Ganska dålig på det faktiskt. Jag rent av suger på det – och mitt annars sjukt positiva tankesätt – blir lätt en liten nedåtgående spiral med tankevurpor där jag gör mig själv en ganska stor otjänst.

Även om jag har koll på det mesta som händer i kroppen så blir jag på sjukdag 10 ganska irrationell i mina tankar och grämer mig ordentligt för uteblivna träningspass. Jag stressar över kommande säsong – fast jag vet att jag tränat galet bra i vinter och inte i princip, haft några sjukdagar alls.

Jag vet teoretiskt hur det fungerar och jag vet att det inte är hela världen. Jag vet också att det är bättre att jag tar det lugnt nu och allt är över på 2 veckor istället för att jag är dum och drar igång för tidigt. Ja, ni vet att jag vet. Men likförbannat så kan jag också bli för hård mot mig själv ibland även om jag jobbat på det ordentligt.

Men det jag vill komma till är att alla oavsett grundinställning till sig själv och livet – ibland får tankevurpor. Jag bollar med coach Annie – ber henne berätta det jag redan vet och sedan ge mig lite ledning. Och hon gör det så bra den där “storasystern” jag har i min tränare och coach.

Som med allt annat som gör mer ont än väl, är det onödigt att stanna med det för länge och jag tänkte att jag ska dela med mig en väg till att mentalt träna dig starkare.

Jag tycker att du och jag ska tillåta oss att älta – det är bra och måste få komma ut någonstans, men inte i för stor mängd.

Så bestäm en tidpunkt varje dag och ge dig själv 5 min där du får älta, ordbajsa och kräkas på allt och när tiden är slut, då slutar du. Glömmer du, ja då får du vänta tills nästa dag.

Gör samma sak med att boosta dig själv. Men det får du göra hur många gånger du vill om dagen även om du glömmer den utsatta tiden.

[insert]julen-2014-3[/insert]

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center