Är du för hård mot dig själv?

Det här med att vara sjuk är inte något jag är bäst på. Ganska dålig på det faktiskt. Jag rent av suger på det – och mitt annars sjukt positiva tankesätt – blir lätt en liten nedåtgående spiral med tankevurpor där jag gör mig själv en ganska stor otjänst.

Även om jag har koll på det mesta som händer i kroppen så blir jag på sjukdag 10 ganska irrationell i mina tankar och grämer mig ordentligt för uteblivna träningspass. Jag stressar över kommande säsong – fast jag vet att jag tränat galet bra i vinter och inte i princip, haft några sjukdagar alls.

Jag vet teoretiskt hur det fungerar och jag vet att det inte är hela världen. Jag vet också att det är bättre att jag tar det lugnt nu och allt är över på 2 veckor istället för att jag är dum och drar igång för tidigt. Ja, ni vet att jag vet. Men likförbannat så kan jag också bli för hård mot mig själv ibland även om jag jobbat på det ordentligt.

Men det jag vill komma till är att alla oavsett grundinställning till sig själv och livet – ibland får tankevurpor. Jag bollar med coach Annie – ber henne berätta det jag redan vet och sedan ge mig lite ledning. Och hon gör det så bra den där “storasystern” jag har i min tränare och coach.

Som med allt annat som gör mer ont än väl, är det onödigt att stanna med det för länge och jag tänkte att jag ska dela med mig en väg till att mentalt träna dig starkare.

Jag tycker att du och jag ska tillåta oss att älta – det är bra och måste få komma ut någonstans, men inte i för stor mängd.

Så bestäm en tidpunkt varje dag och ge dig själv 5 min där du får älta, ordbajsa och kräkas på allt och när tiden är slut, då slutar du. Glömmer du, ja då får du vänta tills nästa dag.

Gör samma sak med att boosta dig själv. Men det får du göra hur många gånger du vill om dagen även om du glömmer den utsatta tiden.

[insert]julen-2014-3[/insert]

 

3 Comments

 1. Karin FitnessochHälsa 23 februari, 2015at22:52

  Visst är det synd att vi ska vara så hårda mot oss själva när vi är sjuka. Jag är också sådan. Oroar mig, tänker negativa tankar, blir deppig. Inte kul…

  Hoppas du får bli frisk snart och att du har fått vara sjuk så att det räcker för i år! :-)

  Härligt kreativ är du i köket i alla fall trots sjukdomen!

 2. Elna 25 februari, 2015at09:19

  Tack för att du med jämna mellanrum levererar grymma påminnelser om att ta hand om sig själv på ett sunt vis. Vill krama om dig varje gång du prickar in så klockrent rätt och det är ofta.

  Jag är för hård mot mig själv. Inte längre när jag är sjuk – jag har lärt mig att tänka att sjukdom är en del av mixen på något vis men det kryper ju i kroppen på ett vansinnigt jobbigt vis när man måste vila sig.

  Hoppas du blir av med skräpet snart! KRAM!

 3. Christina 25 februari, 2015at12:52

  Tack for detta! Tampas med forkylning(ar) sedan andra veckan i januari och nu har jag kommit till det stadiet att det ar kackt att inte trana for det blir sa mycket mindre tvatt…. Har borjat ga lite promenader, men langtar faktiskt ut och springa och ett riktigt harligt yoga pass nar jag kan andas nar jag har huvudet ner!

  Detta inlagg var superviktigt for mig att lasa just nu.

  Jag hoppas att du snar blir frisk.

  Kram!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *