Efterklok

2 veckor kvar till julafton. 1 vecka sedan Fitnessfestivalen. Storm på väg in. Murrigt ute. Riktigt höstruskigt. Så som det brukar vara i oktober.

 

Ibland är jag fantastisk på att leva som jag lär och ibland inte alls så bra. Jag syftar på att  jag envisades med att springa ganska hårt fast det gjorde ont. Nu är jag på bättringsvägen, tror jag, men det har tagit sådan tid.

 

Det är liksom inte värt det och är du inte elitidrottare som hela tiden tänjer på gränsen för att vinna nästa OS-guld eller bragd, finns det ingen mening med att envisas. Du har tid, tro mig, när du är hel igen och det är värt det, att stanna upp i tid.

 

Skrämmande många envisas med att träna förbi vad som kan tänkas vara en smärtbild som är rimlig. Kryddar kroppen med mer stress än vad den kan hantera och drar med sig begränsningar in i vardagen. Se till att också vara extremt smart och dränera inte kroppen med för mycket ensidighet. Gör dig själv lycklig med en glad kropp med lagom doser av vad den behöver för att vara balanserad.

 

Träning ska främst vara kul och alltid hälsosamt. Smärta är inte hälsosamt. Har du ont, sök hjälp och hitta alternativa träningsformer tills du läkt.

 

4 Comments

  1. Rebecka 5 december, 2013at22:24

    Alltså nu måste jag lägga in en kommentar i denna fantastiska blogg. Dessa texter du skriver är himla bra. Jag har idag tänkt träna men efter em hemsk dag kände jag att jag måste ta hand om mig själv så jag hoppade träningen.
    Tack för underbar läsning

  2. Användarens profilbild jessica 5 december, 2013at22:32

    åh Rebecka – tack själv för du läser och så himla bra beslut! HEJA dig!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *