En annorlunda julafton

Julen 2010 går till historien som en av de mest annorlunda jularna någonsin. Planen var att åka på galet dyra biljetter med X2000 ner till Hässleholm för att där byta till Kristianstad och sedan bli upphämtade av min pappa och ta oss ner till Österlen.

Tidigt på julafton (05.15) var Simrishamn fortfarande isolerat från omvärlden och ingen form av kommunikationsmedel väntades kunna gå från Kristianstad. Det var dessutom helt omöjligt att åka vidare med tåg till Malmö eftersom de linjerna var totalt inställda. Efter att ha resonerat fram och tillbaka var det bara att konstatera att vi förmodligen skulle lyckas ta oss till Kristianstad men inte längre.

Vi beslutade att fira jul i Stockholm. Utan julmat och julmys med föräldrarna. Julklapparna till mamma och pappa öppnades och mms:ades över runt kalle-anka-tid och de gjorde samma sak.

Vi gjorde det bästa av situationen och gjorde en “nödställd” variant på julbord och istället för att sura åkte vi längdskidor 1 timme vid 1900-snåret. Helt ensamma. Gnistrande snö och ett magiskt vackert vinterlandskap.

2 Comments

  1. Träningsglädje 25 december, 2010at17:24

    bra att ni har varandra iaf – och skidåkningen var nog riktigt häftig. mitt i sthlm och mitt i tystnaden. coolt!

  2. Ann-Margete (mamma) 26 december, 2010at15:21

    En speciell känsla denna julafton och er skidåkning julaftons kväll
    fick oss att få en riktig AHA-upplevelse! :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *