En liten kommentar

Jag minns en gång när vi skulle prova klubbdräkter i friidrottsklubben jag sprang för när jag var liten och jag fick en kommentar av tränaren, att mina ben/lår var lite stora. Den kommentaren etsade sig fast och än idag kan jag ibland, snart 35 år gammal, komma på mig själv att tänka på det.  Det sorgliga är att jag har släpat med mig det hela min uppväxt och jämt valt längre shorts etc för att dölja mina lår. Pga den kommentaren, som nog inte var illa menad. Men där och då rotade det sig ett komplex. Som jag nu, när jag står stadigt i mig själv, har arbetat bort.

Anledningen till att jag kom och tänka på det idag var när jag läste om tjejers dåliga självförtroende kopplat till idrott.

Sådana kommentarer måste suddas bort. Träning i så unga år ska enbart vara lustfyllt. Faktiskt så ska träning i alla år vara lustfyllt.

Med det vill jag säga att jag inte alls är perfekt och jag också har skavanker och saker som har gnagt. Men jag försöker välja att se positiva saker 9 av 10 i alla fall och jag tror att det hjälpt mig.

Så om du har något sådant som skaver – gör slut med det – och påminn dig själv att du är fantastisk precis så som du är.

 

 

10 Comments

 1. Henrik 13 november, 2013at21:17

  Å jag som i alla år trott att stora lår är någonting bra!?

 2. astridss 13 november, 2013at21:23

  Jotack, såna kommentarer sätter sig. Och märkligt nog ska alltid flickor och kvinnor stå ut med kommentarer om utseende. En gång när jag var i dryga 20-årsåldern och gick barbent i kjol på stan (det var mitt i sommarvärmen) behagade en ung herre skrika åt mig över gatan: “Du måste för faan banta dina feta ben om du ska ha kjol!”. Tja, om han tog sig tiden att göra något så korkat så måste det ändå synas, ränkte jag (dum som man är i unga år…). Och även om man vet att det inte är något att bry sig om så satte sig den kommentaren fast i många många år…

 3. Användarens profilbild jessica 13 november, 2013at21:36

  Henrik – du är fantastisk! :)
  Astrid – fy för honom alltså

 4. Chris 14 november, 2013at09:10

  Skönt att du jobbat bort det komplexet för de gånger jag sett dig på konvent har jag tyckt du har den absolut läckraste kroppen en tjej kan ha. Proportioner, muskler, hållning och färger. En förebild från topp till tå och som bara ser stark ut! /en med samma störda komplex….

 5. Ann-Margrete Clarén 14 november, 2013at10:06

  Jag minns denna “episod” och blev väldigt förvånad över detta uttalande och besviken. Man gör inte så!
  Straffbart!
  Är väldigt stolt o glad att du utvecklats till denna fina person som du är!

 6. traningsgladje 14 november, 2013at12:29

  Jag tycker det är bra att Chris inte kommenterat med bloggadress, för då kan jag skriva min kommentar utan att hänga ut någon. För den kommentaren tycker jag också är illa av den anledningen som juliaskotts blogginlägg hävdar.

 7. Madelaine 14 november, 2013at13:49

  Vilken superhärlig bild på dig Jessica :)

 8. Paula 14 november, 2013at17:41

  Jag har tyvärr samma problem. När jag var liten blev jag mobbad av en tjej som kallade mig allt från en kossa till att hon sa att jag hade jättetjocka lår. Tilläggas bör att jag snarare var underviktig och vägde väl kanske 50 kilo till mina dåvarande 170 centimeter. Så sjukt och det har gett mig så stora komplex för hela min kropp, för även om jag rent logiskt sett VET att jag inte var tjock eller är superstor just nu heller så har jag alltid sett mig själv så mycket större än vad jag egentligen är. Jävligt jobbigt. Och störigt att en idiot hade och fortfarande har så stor makt över mig och min kroppssyn.

 9. Chris 19 november, 2013at12:04

  Sara – Jag menade ju att jag är glad att Jessica inte längre har komplex, jag har själv haft samma komplex och aldrig velat ha korta shorts för jag tror att mina lår ser feta ut. Det är ju helt skevt. Och jag är tjej och har ingen egen blogg att länka till. Inspireras av er båda, Sara & Jessica!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *