Ensam i mörkret

Baksidan på myntet. Det är fasiken inte alltid kul för mig i heller. I lördags var det en sådan dag. Jag skulle springa på förmiddagen med Nike Zoom Saturday och på eftermiddagen hade Annie planerat in distans på crossen till mig.

Löpningen badade i solsken och underlaget var glashalt. Solskenstimmar på kontot. Äntligen. Ungefär när vi kom hem började det så klart skymma. Blöt och ruggit, sådär som det oftast är i början av november – fast nu var det Lucia. Egentligen helt magiskt att man kan cykla så bra ännu.

Jag sköt på att ta mig ut, så klart och kom ut vid 18:00 snåret –  på en lördag. Ungefär när jag tände lampan på crossen och svängde över benet började resten av Stockholm att ta sig ut till middagar och annat party. Sådant som får mig att känna mig extremt nördig. Och målmedveten. Samtidigt som jag vet att balansen att ibland vila i soffan ligger mig lika nära hjärtat.

Det är något speciellt att vara själv i mörkret och bara ha ljuskäglan från lampan framför sig. Tankar blir klarare, allt känns lite extra – dofter, ljud, regnstänk, lera i munnen.

Hemma crashade jag i soffan med de där förrädiska skumtomtarna. Jag älskar dem och verkligen hatar dem.

 

[insert]cross-2[/insert][insert] cross-3[/insert][insert] cross-4[/insert][insert] cross-5[/insert]

2 Comments

 1. Amira 15 december, 2014at16:05

  Alltså skumtomtar och mörka slaskkvällar kan vara djävulens påfund;-) Men du.. duschen, humöret och soffanhänget när passet är slutfört är svårslaget, visst?! Anar känslan när alla andra är på väg ut en lördagkväll men det är då du hör ditt namn ropas ut på upploppet, känner hur du äger ditt lopp och slutligen hur lyckan sprider sig i hela kroppen och upp över öronen! Så stolt över dig själv. Alla dessa ” jag kan komma på tiotusen roligare saker att göra just nu” passen har varit så värt det!Kram!:-)

 2. Madelaine 15 december, 2014at21:56

  Det är nog fler av oss som är smånördiga vissa lördagskvällar ;)
  Jag ramlade på ett påstående som jag tycker låter konstigt, nämligen om stretchning. Jag hittade det under Fem myter om träning på svt.se
  http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/fem-myter-om-traning

  Här förstår jag det som att stretchning är helt onödigt.
  citat
  Mikael Mattsson, idrottsfysiolog vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm, har koll på de senaste rönen:

  – Om man stretchar före en träning, så kan man till och med bli sämre. Titta på en höjdhoppstävling till exempel, du skulle aldrig se någon där stretcha före tävlingen, eftersom muskeln blir sämre på att hoppa då. Och det finns ingenting som tyder på att det skulle hjälpa mot träningsvärk eller skador. Och det andra med stretchningen är väl att det verkar inte finnas några bevis för att effekten efter stretchning håller i sig.

  Vad har du för uppfattning om det här?
  Jag kan tänka mig att man kanske inte motverkar träningsvärk genom att stretcha, men det borde väl ändå skydda från skador? Eller?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *