Igår när jag cyklade långpass runt grusvägarna i Nackareservatet, inom någon stig med rötter och klipphällar och sedan tillbaka ut på grusvägar en liten sväng ut på asfalt och sedan tillbaka in i skogen igen, log livet mot mig – även om benen var extremt tunga efter en veckas riktigt tung träning.

På en liten stig som böljar fram i skogen med grästuvor som inramning, strilade solen mellan grenarna och bara någon meter ifrån mig stod två kronhjortar. Jag bromsade in för att inte skrämma dem och de stod kvar och tittade rakt in i mina ögon. När jag var någon meter ifrån dem, sprang de mjukt in i skogen och ställde sig blixtstilla och tittade på mig när jag rullade förbi.

Kändes som en saga. Förtrollande. Jag fick lite extra fart och flyt genom svängarna efter det. Jag trampade vidare ut mot grusvägarna och öppna fält. Fyllda med rosa små staplar av höbalar. Älskar att bönderna numera inte bara plastar in mellassbalarna i vitt plast utan i bubbelgumsrosa.

När jag passerade den lilla asfalterade vägen vid Storkällan, precis innan jag svänger in i Hellas igen, hade en tant parkerat sin rullator vid vägkanten. Jag kikade lite oroligt inåt skogsdungen för att säkerställa att hon var ok, och såg henne traska runt i foppatofflor och plocka lingon. Vilken lycka. Så himla fint på något sätt.

Det är ny vecka – och vet du, idag, se det fina i de små oväntade sakerna – berätta i kommentarerna vad som fick dig att bli varm inombords.

lingon

lingon2

lingon3

7 Comments

 • Camilla Lind

  När jag vandrade på fjället igår med min kompis och hennes barn. Hennes yngsta som är 5 år utbrister “kolla mamma, vilken utsikt” med sån enorm glädje i rösten att jag blev helt varm i hela kroppen. Underbart!

 • Ann-Margrete Clarén

  Det som fick mig varm inombords: din text i “Fånga Livet” = ett litet guldkorn!

 • Amira

  Vilket sagolikt möte du fick med rådjuren??✨ Blev varm i hjärtat av ett sms min äldsta dotter skickat till sin mormor. Så vackert skrivet om vad hon betyder för henne. Generationer som vävs samman av kärlek. Mina närmsta❤️.. Så även ett annat underbart sms från en otroligt fin vän??

 • Rund är också en form!

  Yngsta sonen hade gjort ett armband till mig. Han var såå stolt. Och tyckte att jag var såå fin, när jag hade det på mig.❤️ :-)

 • jessica

  Åh så himla himla kärleksfullt.

 • jessica

  Blev så himla varm i hjärtat.

 • jessica

  Så små enkla saker som är så stora. Fantastiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Välkommen hit!
JessicaClaren.com har varit en

Follow us