Under några av SKODAs Vätternrundanträffar runt om i Sverige, finns jag på plats och pratar om träning och energiintag under träning och tävling. Hur man bör tänka för att kunna ta sig runt ett av Sveriges absolut största motionslopp på bästa sätt. 

Den är en imponerade apparat, SKODAs Vätternsatsning. Snyggt paketerad och många, extremt många i år ville bli en av de 15 rekryter som blir antagna.

Med på träffarna runt om i Sverige, är alla som sponsrar och hjälper SKODA-cyklisterna i mål. Träffarna innehåller allt och lite till, matnyttigt och koncentrerat för att inspirera och hjälpa alla som tänkt ta sig runt Vättern. Jag har på mig två hattar, ja kanske mer tre egentligen. En från Maurten, en från Guidad Heroes och sen den som mig själv och She Rides. 

På träffarna finns också Fredrika Ek. Hon är cyklist. Även om hon säger att hon inte är det. Hon är äventyrare och har spenderat 1042 dagar till att cykla runt jorden. Hennes föreläsning innehåller så mycket viktigt. Att en torsdag – är en helt vanlig torsdag. Var man än är på jorden. Och oavsett vem man möter. Och att vi är så rädda. Vi människor. Vi i Sverige. Rädda för vem vi möter. Vill undvika det där mötet med våra medmänniskor. Duckar blickar på tunnelbanan eller bussen istället för att växa i alla möten.

Hon säger också en sak. En sak som fastnade lite extra hos mig. Som rotade sig och påminde mig att påminna dig. Att LIVET är här och nu. Det där självklara att stanna upp och faktiskt känna luften vi andas in. I allt brus har vi blivit och blir , alldeles för ofta fokuserade på att bara bocka av saker. Att ha saker gjorda. En Bucket List som är avbockad. Istället för att faktiskt fokusera på att GÖRA dem. Att upplevelsen, det som är livet, drömmen, målet – ska vi uppleva. Känna och vara i nuet – på riktigt.

Så saker du gör för att ha dem gjorda – är det värt det? Är det inte bättre att göra saker för att göra dem?


Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *