Honey I am home!

Jag känner mig verkligen fullständigt upp och ner. Jag är jetlaggad och hungrig. Blandad med intryck. En erfarenhet rikare. Nykär i Sverige. Och tacksam.

Ryssarna är inte alls otrevliga, dvs om de inte jobbar på en flygplats. De är fantastiskt ödmjuka och öppna. Deras engelska är katastrof men samtidigt så är det många som är bättre än vad de tror och av den anledningen inte vågar prata just engelska.

Min tripp till Novosibirsk innebar en mellanlandning i Moskva. Först flög jag med SAS och sedan avslutade med Aeroflot – som inte är så himla flott. Ryssar har ett konstigt beteende i flygplan och kan absolut inte stå i kö. Så fort vi landat och rullat några meter kastar sig alla upp och drar ned sina bagage, vilket verkligen skapar kaos.  Det är x antal procedurer för att ta sig in i landet och att skämta med tullpersonalen är inget att rekommendera, framförallt inte när du glömt och fylla i ett av hundra livsviktiga papper.

Jag hade en föreställning om att Novosibirsk skulle vara som Novisad i Serbien (jag arbetade en tid med att starta en World Class anläggning där). Det visade sig vara så men tusen gånger mer “öststat”. Serbien ligger ju fortfarande i Europa.

Jag har blivit väl omhändertagen och hela tiden blivit skjutsad fram och tillbaka och under utbildningen samt workshopen haft en tolk vid min sida. Dock hade jag ingen tolk under min yogaklass på konvent vilket visade sig vara ytterst intressant.

Nedpackat i resväskan hade jag min yogamatta och ett doftljus som var min räddning på kvällarna.

Det som inte var så ok får “prinsessan på ärten” var maten. Jag hade super svårt att hitta något ätbart vilket gjorde att jag längtade så att det gjorde ont till att byta flyg i Moskva på vägen hem. Jag visste nämligen att det var SAS som skulle trafikera Moskva – Stockholm. När jag väl gick i landgången mot planet och samtidigt målade upp ett scenario av tunnbrödrullar med renkött, eller någon annan av SAS gastronomiska upplevelser, frös jag till – framför mig tornade en Rysk AirBus upp sig. Det var Aeroflot som skulle flyga den sträckan med, vilket skulle innebära att min skrikande tomma mage skulle få fortsätta att just vara tom.

För att summera är ryssarna fantastiskt trevliga och enormt hungriga på mer kunskap.

Nedan: Ett helt fantastiskt gäng var med på workshopen i funktionell träning. Jag på andra raden med pudelfrisyr och grått linne. 

2 Comments

  1. pilla 24 oktober, 2011at21:37

    Fasen vad skoj att resa till Ryssland. Det är en av mina stora drömmar!

  2. soffan 24 oktober, 2011at22:11

    Jag har kommit att bli mycket nyfiken på “den gula maten”, du har inge bilder på den möjligen :D ?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *