Här finns en jättebra artikel från några av Guided Heroes coacher. Det mesta av veckan har gått och det är två nätter kvar till start. Så kika på sista dagen och väckningspass om du vill ha lite hjälp på traven. 

Mitt allra bästa tips inför Vasan är att vara trygg i att vara där du är just här och nu.

Med de förutsättningarna du har. Du kan inte förändra något nu utan bara ta några lugna, djupa och härliga andetag och gilla läget. Det är lätt hänt att börja lyssna på alla tips och trix som ges till höger och vänster inne på Vasaloppsområdet och av andra startande. Var trygg och lugn i att du vet hur du vill och brukar ha det när du cyklar.

En sak som du däremot kan göra är att inte börja förändra massa saker sista dagen.

Ät som vanligt men kanske lite större portioner och framförallt se till att få i dig bra mat och bra kolhydratskällor. 

Har du glömt något finns ett stort mässområde både i Lindvallen och i Mora där du kan få tag på det mesta. 

Gör saker som tillåter dig att samla energi och ladda batterierna. Din cykel ska såklart vara lika redo för race som dig. Så se över den om det inte är gjort. 

Mitt startnummer på lördag. 

Temperaturen ska droppa ned ordentligt – hurra – har du möjlighet ta på dig överdragskläder och lämna dem med någon snäll själ eller droppa dem i lastbilarna som går från starten till mål. I ditt startkit har du en tag som du fäster på ryggsäcken med ditt startnummer. Väskorna hämtar du sedan i Mora. 

STORT lycka till njut och ha ordentligt roligt de 94 km från Sälen och Berga By till Mora. 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *