Alltså jag har börjat gilla de där rackarns små fröna.Först tyckte jag att de var lite överskattade och ganska meningslösa i smaken, men har helt ändrat mig nu och tycker de är smått fantastiska.

Så har du inte förberett frukost till imorgon och har chiafrön hemma – blanda 3 msk med valfri “mjölk” ev kanel. Låt stå en kvart rör om ordentligt och sedan vila över natten i kylen.

Och sedan pimpar du puddingen med valfri topping imorrn och njuter av att de grymma fröna. Visste du tex att de:

 • Innehåller fem gånger mer kalcium än mjölk, åtta gånger mer Omega 3 än lax och sju gånger mer än C-vitamin än apelsiner.
 • Är du allergisk mot ägg eller vegan så är chia en fantastisk ersättare. Blanda chiafrön med vatten och låt stå tills det blir en gel och använd gelen i recept som kräver ägg.
 • Chia kan absorbera upp till hela tolv gånger sin egen vikt i vatten.
 • De innehåller mycket protein Fröna har en proteinhalt på 21 procent och innehåller 18 av de 20 aminosyrorna.
 • Fulla med magnesium, zink, järn och kalium

[insert]chiapudding[/insert]

4 Comments

 1. Jessica 21 januari, 2015at11:44

  Visst är det toppen! Min vän som är diabetiker berättade att hennes Hba1C (långtidssocker) har förbättrats markant sedan hon började äta chiapudding till frukost! Ha en bra dag, kram!

 2. Användarens profilbild jessica 21 januari, 2015at14:52

  Jessica – vilken grej! Ja men alltså jag gillar dem skarpt och framförallt är de fantastiska som ersättning till ägg!

 3. Marie 21 januari, 2015at18:43

  Älskar dem till frukost. Slutat vara trött och godissugen på eftermiddagen sedn jag började med dem till frukost. Två dl havremjölk, en halv dl chia och blanda. Sedan lite fryst mango och in i kylen över nattem. Hacka i ett päron på morgonen. Fantastisk kombo.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *