Inte alltid perfekt

Vet ni, jag tycker det ibland är så himla viktigt att bara stänga av. Att backa några steg och se allt från ett annat lite större perspektiv. Att faktiskt nypa sig själv i armen så att du blir påmind om att livet pågår där ute, för fullt.

Att det inte finns ett perfekt löpsteg, eller något som är en perfekt kropp. Alla de ideal och förväntningar vi har på oss själva och framför allt hur vi ser på oss själva och andra i vår omgivning, handlar extremt mycket om hur vi förhåller oss till vad som projiceras i vår riktning.  Det är lätt att tappa sig själv när alla kanaler för det mesta betstår av bilder på den perfekta knäböjen, oklanderliga armbalansen, skittidiga morgonjoggen innan jobb, tallriken med vad som anses vara extremt bra mat, magrutor och allt det där som borde inspirerar dig men istället får dig till att trycka ner dig själv.

Sträck på dig istället. Och sålla bort. Behåll det eller se på allt på ett sätt som gör dig stark i dig själv. Påminn dig att de bilder som hamnar i ditt flöde kanske var den bästa av 10 st. De andra var ljuset, vinkeln, eller tekniken kanske bristande. Precis som livet är inte allt alltid perfekt. Klockrent. Precis så som vi har lärt oss att det ska vara. Och att vägen alltid är ojämn oavsett vilken resa du eller någon annan tar i livet.

Du är alltid perfekt. Hur du än vrider och vänder på det. Lova dig själv det.

 

11 Comments

 1. Annika Söderström 4 februari, 2014at21:47

  Ja det är lätt att påverkas av alla fantastiska människor som är “bättre” på något som man själv drömmer om att kunna, men som du skriver så får vi inte glömma av vad vi själva kan och vad vi själva har presterat. Var på en föreläsning i helgen där jag bla fick med mig att stanna upp och känna tacksamhet över framsteg, stora som små! Det kommer alltid att finnas någon som är bättre så det bästa är att fokusera på sina egna framsteg och ta till sig den positiva respons som man får av människorna omkring sig. Vad vi väljer att ha för mål får stå för oss men det viktiga är att det är mål skapat av en inre vilja och inte av ett yttre måste!! Tack Jessica….

 2. Isa 4 februari, 2014at21:48

  Läser, tar in, andas in, tar in lite till, ler. …tack!!

 3. Angelica 4 februari, 2014at22:04

  Words. Tack för den inputen precis idag:)

 4. Charlotte 4 februari, 2014at22:50

  Tack, det är så värdefullt med den här typen av inlägg! Så lätt att glömma bort och istället känna sig som en bluff ibland. Du är så himla klok och hat en så sund inställning

 5. joanna 5 februari, 2014at10:35

  Så bra skrivet!

 6. Madelaine 5 februari, 2014at13:57

  Applåd.
  Jag var på föreläsning med Mia Törnblom förra veckan. Så bra och nyttigt att påminna sig om att inte jämföra utan sätta punkt efter om man tycker nån är så himla bra på nåt. Inte jämföra med sig själv.
  Vi behöver bli bättre på att ge oss själva cred, gärna med hela kroppen så signalerna går fram ordentligt. Inte bra slå ner på oss själva när vi misslyckats med något. Det är vi för övrigt rätt bra på att göra.
  Tack för att du påminner och lyfter fram att vi är unika.
  Vi föds som unika men dör ofta som kopior. Värt att tänka på. ;)

 7. Användarens profilbild jessica 5 februari, 2014at15:30

  Underbaraste ni. <3

 8. Queenie 5 februari, 2014at16:52

  Som vanligt finns inte mycket mer att säga… Amen typ. Jo, orden går rakt in i hjärta och hjärna, och där borde man klistra fast dem, för det är inte så lätt irl… :S
  Tack för du får en att stanna till, om och om igen! :-)

 9. Mari 5 februari, 2014at21:10

  Vackert! <3

 10. Hasse 6 februari, 2014at09:40

  Tänk vad bra det vore om alla kunde ta till sig dom orden.
  Medias bild av hur man ska vara är så sjukt snedvriden så jag blir bara arg.

 11. AktivaDagar 16 maj, 2014at07:37

  Bra skrivet! Viktigt att tänka på i dagens flöde…

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *