Inte lika värdefullt att vara träningsbloggare

Ibland ger jag mig själv utrymme att tänka fritt – alltså inte bromsar mina tankar och styr dem i en riktning som jag gillar bättre. Eftersom jag är en kreativ människa kan det yttra sig åt alla möjliga håll. Idag har jag funderat på varför modebloggare har högre status och anses viktigare än träningsbloggare.

Man kunde ju tycka att vårt budskap så mycket viktigare för människan – dvs om det framförs med trovärdighet och hälsosam baktanke. Ett friskare och starkare hjärta och en människa med en stark kropp måste vara betydligt mer viktigt, egentligen, i det stora hela än att vara pommesfrittsmal och veta vilken nyans av neonrosa som är rätt just nu.

Missförstå mig rätt. Jag är en fashionista. Jag älskar vackra saker och jag älskar vara right on – men det finns en klar skillnad. Mitt liv ska vara hälsosamt av den enkla anledningen av att jag vill kunna ta längre och djupare andetag i flera år framöver. Jag vill inspirera andra till att värdesätt sig själva och få ett hälsosamt starkt självförtroende med en lika stark kropp, som orkar leva. Jag vill att varje hjärtslag ska räknas vare sig det är i vila, upphetsning eller under ansträgning. Sedan tycker jag absolut vi ska pynta oss med sådant vi tycker är vackert så länge vi redan tyckte vi var vackra innan.

Så varför väljer de flesta att premiera modebloggarna mer? Varför är det generellt modebloggarna som tjänar pengar på det som de skriver?

Känns vi träningsbloggare tråkiga? Färglösa?

Jag vet inte, men jag tycker verkligen inte det.

13 Comments

 1. Cilla 19 april, 2012at18:31

  Först och främst; det finns väl ingenting som är färglöst med dig. Tvärtom. Du är sprudlande färgrik och utstrålar inspiration. Jag skulle vilja vara som du alla dagar i veckan. Just saying.

  Varför modebloggare/livsstilsbloggare kan göra större karriär än träningsbloggar är en bra fråga. En träningsblogg kanske inte upprör och provocerar på samma sätt som sådana bloggar kan göra? För faktum är att det är träningsbloggarna som skapar snygga, starka och välmående människor som sedan kan glida omkring i det som är inne. I mångt och mycket så att säga. Frågan kanske inte har ett svar i nuläget, men är ändå helt värd att lyftas. Om du frågar mig läser jag mycket hellre träningsbloggar än modebloggar. Men det är jag det.

 2. Magnus 19 april, 2012at18:37

  Träningsbloggarna som personer kanske inte är är färglösa- men många träningsbloggar tenderar bara att vara mer nätverk mellan varandra. Väldigt få sticker ut, trots vissa intressanta inlägg som emellanåt dyker upp. Kommer det något mer obekvämt ämne kommenteras det oftas- “det var bra sagt” istället för att utveckla VARFÖR det var bra osv. Det är för mycket mellanmjölk! Det är bra att klimatet sinsemellan är vänligt sinnat såklart- men det finns massor av saker som borde ifrågasättas men som bara passerar. Lite mer “guts” och mindre platonisk allt-är-bra-världsbild med skygglappar för ifrågasättande så tror jag även icke-tränande kommer börja läsa träningsbloggar (se på Colting t.ex.- sen måste man inte provocera så mycket som han.. men det är bra att någon ifrågasätter). Mindre korslagda sparris, mera barrikader;)

  ps. I got the adapter:)

 3. Åsa 19 april, 2012at18:51

  Jag älskar ju din blogg, och läser hellre “matnyttiga” bloggar än modebloggar. Färglösa??? Absolut inte, men det beror kanske på var man är i livet. Keep it up – YOU rock!!
  Kram

 4. Åsa F. 19 april, 2012at21:02

  Många “träningsbloggar” är ju mer som en dagbok.. med vad den personen har tränat den dagen. Och foton på vad de ätit.
  Och det är ju inte så superinspirerande. Tycker jag. Men det är ju mer en privat blogg av en person som gillar att träna – än en träningsblogg.
  Däremot tycker jag DU är inspirerande min vän. Och jag tycker att din blogg är precis som du – stark, fin, colourful och bara helt fantastisk!! :)

 5. Annika 19 april, 2012at21:23

  Tränar man inte själv (eller har viljan att börja) så orkar man nog inte följa en person som är hurtig och skriver träningsblogg. Då går det lättare att “ta till sig” det en modeskribent skriver. Orkar man inte ta tag i sin kropp så blir kläderna kanske en quickfix för att man ska känna sig snygg. Kläder köper alla och därför får mode mer utrymme i tidningarna.

  Att modeblogga behöver inte heller innebära mkt text, en bild på en outfit så är det klart, därför spelar det ingen roll om läsaren kan språket eller inte. Med träningsbloggar är det lite annorlunda.

  Du borde tipsa om dina träningsfavoritbloggar, ur ett internatioenllt perspektiv. Jag vet ex flera internationella modebloggerskor (även om jag inte följer dem) men kan inte överdrivet många träningsbloggar som inte är på svenska ex.

  Ses imorgon!

 6. StepUp 2 Fitness 19 april, 2012at22:03

  Jag är en relativt ny träningsbloggare och numera väldigt nischad sådan, skriver nästan enbart om mina kettlebells :) Jag håller med Annika att om man inte har intresset så följer man inte bloggen. Tom så att träningsbloggen kan späda på det dåliga samvetet…
  Jag älskar din blogg och den inspiration den ger! Glad att jag har hittat hit :)

 7. Jenny 20 april, 2012at05:49

  Håller med dig och tycker det är väldigt knepigt för många av de stora träningabloggarna håller väldigt hög klass (där du är en av dem) med snygga bilder, bra språkbruk och ett innehåll som faktiskt ger mer tillbaka än vad “dagens outfit” någonsin kommer göra. Nu är kanske mitt ointresse för modebloggarna så lågt eftersom jag inte platsar in i den den världen och de kläder de oftast visar upp sällan är något jag som tjock identifierar mig med eller får plats i.

  En träningsblogg däremot ger mig inspiration, motivation och ork till att ta mig upp till gymmet för att nå mitt mål.

 8. Uppochhoppa 20 april, 2012at09:27

  KLOKT och bra! och jag spinner vidare,,,,

 9. Användarens profilbild Jessica 20 april, 2012at10:49

  Tack alla för er input. Fina ord som jag värderar högt. Tycker att vi ska jobba mot att få alla till att inse att en stark glad kropp gör människan så mycket lyckligare.

  Kram på er

 10. Ann-Margrete Clarén 20 april, 2012at18:18

  Detta är bara sååå BRA, ditt inlägg och alla input!
  Framtiden med detta känns så riktigt o rätt!
  Kram På Er Alla!

 11. Madeleine 24 april, 2012at09:42

  Hej!

  Jag skulle gärna vilja att du skrev mer om kost, och kanske inspirera oss lite med hur du lever med din kost? Annars älskar jag din blogg och din inställning till livet!

  /Madeleine

 12. Charlotte 26 april, 2012at11:17

  Färglös och tråkig? Knappast! Du har absolut den bästa bloggen. Jag håller själv på att starta en sida/blogg som jag hoppas på att bli lika bra som din!

 13. Användarens profilbild jessica 26 april, 2012at17:30

  Charlotte, tack fantastisk söta du! Vad kul med blogg, ska genast kika.
  Massa kramar
  J

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *