Inte så perfekt

Mia sedan Anna och Sara som visar upp i inlägg den där sidan som inte alltid anses som perfekt (för övrigt numera ett sådant otroligt starkt laddat ord). Mia som startade hela faderullan skriver

“Vilka är människorna bakom bloggarna egentligen? Min känsla är att de flesta jag läser är väldigt ärliga, vilket är störtskönt, men nog finns de sidor hos sig själva de lyfter fram extra mycket. // Fast det är faktiskt först när människor vågar visa sina svaga sidor som de blir intressanta på riktigt. I alla fall för mig.

Och så är det ju. Ärlighet, uppriktighet varar alltid längst – i alla fall i min värld. Även om de som lyckas bäst i bloggosfären är de som ofta skapar en drömtillvaro. Jag tänker på många modebloggare som tillåter att vi drömmer oss bort. Yogagirl är ett sådant exempel, även om hon inte tillhör kategorin modeblogg, där hon lever i en tillvaro som är ytterst exotisk för oss nordbor och garanterat ses som galet perfekt av många.

Jag tycker hur som att det är viktigt att vara genuin mot sina läsare och inte minst mot sig själv och hakar på tjejerna och ger er lite oretuscherade sanningar om mig själv. Hela min filosofi är att ALLA duger som de är med skavanker och fantastiska egenskaper.

Jag avskyr skyddat nummer. Jag svarar inte då. Jag tror, liksom precis som Sara, att jag ska vara med om något obehagligt. Typ att jag gjort något fel. Visserligen helt sanslöst tokigt, men så är det. Så ska du ringa mig, använd inte skyddat nummer.

Jag lagar helst mat själv. Jag är faktiskt inte alls förtjust i att ha någon annan i köket utan gör gärna hela rubbet själv. Möjligt att jag låter andra kanske skala potatis eller hacka lök. Om den hackas rätt.

Jag är väldigt spontan och impulsiv men behöver kontroll med. Vilket resulterar i att jag ibland bara blir helt utmattad av mig själv.

Jag har väldigt svårt att komma upp på morgonen. Eller rättare sagt jag behöver få tid att vakna. Om jag inte ska jobba då kan jag rusa upp. Det resulterar i att J oftast får ta morgonprommenaden med busarna. Jag försöker kompensera.

Jag är för snäll. Jag sätter mig själv alltid sist. Vilket innebär att jag flera gånger blivit ordentligt överkörd.

 

Vill du också dela med dig? Shoot – i kommentarerna eller på din egen blogg.

 

[insert]jessica-claren-15[/insert]

17 Comments

 1. Amira 15 januari, 2015at17:51

  Befriande och härligt ärligt att läsa. Gott att hämta inspiration från riktiga människor med allt vad det innebär. Tack för att du lyfter fram det! ❤️ Här kommer några utav mina många skavanker..Jag är också impulsiv och rätt rastlös vilket gör att jag får kämpa för att “bara vara” utan att ha något på agendan. Inte helt lätt att bara chilla med mig med andra ord. Jag jobbar dock på den sidan

 2. Helena Enqvist 15 januari, 2015at18:46

  Jag orkar inte alltid med all perfektion, instagramkonton där allt är bra, allt bara flyter på inget går fel. Likaså bland bloggar. Det påverkar mig mer än jag vill i bland.

  Precis som Amira skriver får jag mest inspiriation av ärliga riktiga människor. De som vågar visa att de har “skitpass”, de som vågar bjuda på fler delar av sig själva.

  Jag svarar inte heller på dolt nummer, tror som du att det är något obehagligt. Att jag ska få skäll. Fånigt men så är det.

  Jag kan i bland vara alldeles för mesig och inte stå upp om jag blir trampad på, inte i stunden men sedan efteråt kommer ilskan.

  Ett jättebra inlägg Jessica!

 3. Mia 15 januari, 2015at19:10

  Hej Jessica! Vad glad jag blir att du också delar med dig. För varje ny lista jag läser känner jag att min egen blev alldeles för kort :). Vad är det med dessa skyddade nummer?! Eller ringande telefoner överhuvudtaget för den delen… //Mia

 4. Pingback:yoga ♥ löpning | inte till min fördel.

 5. Madelaine 15 januari, 2015at21:08

  Tror också på att vara mänsklig är det som slår högst, att få vara perfekt operfekt. Jag har också varit för snäll i alla år, men jag tycker jag blivit mycket bättre på det där på senare tid, däremot känner jag igen det som Helena nämner, att jag har svårt att säga till när jag känner mig trampad på. Vill liksom inte bråka eller såra någon. Det gör att jag har många gånger känt mig som en slagpåse och dragit mig undan. Sjukt dumt, istället för att säga ifrån.
  Jag är lite småvimsig av mig,, men jag börjar vänja mig nu. Har försökt att jobba på det där, men det är liksom sådan jag är. ;)

 6. Pingback:Mänskligt är perfekt. | elinwennman

 7. Användarens profilbild jessica 15 januari, 2015at21:30

  SÅ himla härliga ni är – tack för att ni delar med er!

 8. Elna - formcykel.se 15 januari, 2015at22:40

  Åh, det där med att vara för snäll alltså. Det tänker jag att jag ska sluta med varje gång jag blir överkörd, men glömmer bort det så fort tårarna är torkade. Och kanske – i slutändan, att det ändå är en bra egenskap, för lika många gånger som man blir förbaskat ledsen när man får skit och skrutt och skräp och otack ger det tusenfallt tillbaka.

 9. Karin FitnessochHalsa.se 15 januari, 2015at22:40

  Jag tycker att du är väldigt genuin och ärlig i bloggen. Men tack för att du delar med dig lite till!

 10. Pingback:Perfect is boring | e n d o r f i n i s t a

 11. Pingback:Fem sanningar om mig | Fitness & Hälsa

 12. Pingback:elna dahlstrand

 13. Nellie 16 januari, 2015at23:25

  Den här tråden ska jag helt klart plocka upp och skriva ett eget inlägg om. Det där med att laga mat, jepp, jag känner precis igen mig, mindre charmig egenskap, fast god mat blir det.

 14. Mikaela 17 januari, 2015at13:30

  I allt för många år har jag bara sett mina dåliga sidor och bejakat dem. Det sista halvåret har jag börjat förstå att min imperfektioner gör mig perfekt och att människor som tycker om mig för den jag är inte nödvändigtvis tycker om allt jag gör, men älskar mig ändå. Jag förlåter för mycket och låter människor behandla mig illa, men jag vet att det är deras misstag och förlust för de förlorar mer än jag. För är den en sak som jag är säker på så är det att om man slösar med kärlek och glädje på andra så får man det dubbelt tillbaka och idag väljer jag att se mina bra sidor och låter de bli starkare än de dåliga.

 15. Pingback:Jeanna i all sin grandiosa futtighet | Om du var mina träningstajts – hade du varit svettig nu

 16. Pingback:Annat än träning | Healthy Life

 17. Pingback:Den oretuscherade sanningen- ni får inte min i dag, ni får tankar i stället. - Helena Enqvist - hon som cyklar lite

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *