Isgata

I morgon är det årets absolut sista dag. Stockholm är precis så där grått och smutsigt som översta bilden. Snön har töat bort och jag gråter över det. Det är tokhalt ute och det smattrar ordentligt när broddar möter asfalten längs norrmälarstrand. Jag har fått en massa frågor om jag springer med broddar och det gör jag faktiskt inte. Dagens löparrunda på isgata och gårdagens på samma underlag var utan broddar och utan att  jag halkade.  Löpsteget blir kortare och stundvis tassande, för att där det är barmark få ett längre frånskjut.

Anledningen till att jag inte springer med broddar är för att jag helt enkelt inte gillar det. Det känns liksom lite obehagligt. Jag brukar vara mer som Bambi på hal is, men den här vintern är jag inte det lustigt nog (peppar peppar). Jag klarar mig fint med vanliga löparskor och tror faktiskt att det beror på min dedikerade bålträning. Eller något.

Dagens löparoutfit – inget underställ på benen. 5 plusgrader. Mindre kläder.

5 Comments

 1. pilla 31 december, 2012at02:53

  Jag kör också dubbfritt och det funkar bra! Men nu ska jag ut och springa här i Hong Kong och då behövs inga broddar för det är varmt och skönt!

 2. föräldrafitness 31 december, 2012at06:52

  Jag var också skeptisk till en början, men sedan jag blev gravid ville jag känna mig säkrare.

  Gott nytt år!

 3. Helena 31 december, 2012at06:53

  Under min löparmånad 26/11-23/12 var jag vissa dagar tvungen att använda broddar – Stockholm har verkligen bjudit på en utmaning för oss löpare den här vintern. Jag kör självklart helt broddfritt precis som du, men vissa dagar fick jag vika ner mig.
  Längtar efter barmark för löpningens skull, men gråter lite inombords över att snön snart är helt borta…det är ju ändå fortfarande vinter… :'(

 4. madelaine 1 januari, 2013at15:39

  Jag har en vision av mig själv av att jag ska bli en löpare.
  Till den tillhör att jag köpa mig ett par dubbskor.
  Här i Värmland behövs det om man ska ut och springa utan att konstant spänna sig för att man är rädd att halka.
  Så detta står nu överst på min inköpslista :)

 5. Träningsglädje 1 januari, 2013at23:18

  åhnääää, tror inte jag vill komma hem till det där grå…

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *