jakt

Dagen idag har tillbringats i jakt på nya löparskor varvat med en Body Balance på World Class Vasastan och sedan en härlig cykel på Nybroplan. Skuttade av glädje av att så många letat sig in trots att vårsolen sken som bara den utanför. TACK!

Efter min Body Balance sprang jag typ (svettig och iklädd träningskläder, vilket resulterade i att sjukt många fullkomligt stirrade… kom igen Sverige… visst är det ok att sticka utanför ramarna) till löplabbet på Kungsgatan. 1154. Dvs 6 min för tidig, de hade mao inte öppnat än… ändå ringlade det en kö utanför. Jag är så himla lycklig och förundrad över löparboomen som råder i Sverige just nu. Ta mig tusan helt fantastiskt.

Inne på löplabbet fick jag lika grym hjälp som alltid av en kille som  pluggar till naprapat. Både han och jag konstaterade att det jag trodde om mitt löpsteg är sant. Jag springer neutralt mot supination. Min sönderstukade vänsterfot  mer än den andra.

Skotillverkare är generellt oerhört diskriminerande mot oss som supinerar och är neutrala i vårt löpsteg. Ingen tillverkare idag gör en sko som e grym för supination.Eller? Varken killen på Löplabbet eller jag kunde komma på någon.

Jag ville helst ha Nike. Dels för att jag är, som ni vet, förtjust i swooshen och dessutom vill ha en sko med Nike+. Jag fick prova Nikes mest neutrala sko men den blev besegrad av Asics Cumulus… som givetvis inte fanns i min storlek, storfotad som jag är.

Jakten fortsatte nu till Solna för att plocka upp Sthlms enda 42 i Cumulusmodellen (efter att ha ringt runt och våldgästat Stadium, Intersport, Runners Store).

Innan Solna investerade jag i en hållare till “icke-Nike+skor” på Macoteket så Nike+ och Lance Armstrong kan forsätta att peppa mig.  I Solna yrade vi rundor och hade lämpligen tajmat AIK-matchen på Råsunda. Efter att ha tagit oss igenom  alla polisspärrar fram till Löplabbet… visade det sig att butiken är stängd.

Alltså… fortsättning följer…

Alltså

10 Comments

 1. Träningsglädje 2 maj, 2010at23:08

  joooo, saucony triumph!!! den gillar jag. lite stabilare visserligen. sauconys a2 eller vad de hette, och de oranga uppföljarna, verkar också spännande om man vill ha en lättare… fast så värst många flera neutrala skor finns det inte. skitdåligt.

  eller jo förresten, balance 1064 är neutral – men ganska tung. jag har en ganska tung nikesko som jag haft ett år nu… minns inte vad den heter, kanske zoom?

 2. Användarens profilbild jessica 2 maj, 2010at23:12

  Aaaah jaaa du har rätt Sara… men Nikeskon tror jag e “Typ” neutral men med mkt dämpning… tror att det kan vara Zoom Vemero eller ngt typ…
  Äsch de brde hur som skärpa sig… du och jag behöver ju med grymma skor. Och snygga sådan.

 3. Johan Rosén 3 maj, 2010at00:51

  Vilken storlek i Asics? Om du kan vänta några veckor så ska jag till Tokyo…

 4. Nilla 3 maj, 2010at08:50

  Även jag har sånna neutrala fötter (där den ena lutar mer innåt än den andra) och lyssnade på kloka Sara när jag inhandlade mina skor! Men som du säger, urvalet är om inte obefintligt så väldigt begränsat!

  Lycka till i sökandet!

  Vi ses på onsdag (roligt roligt!)
  Kramar

 5. carro 3 maj, 2010at09:36

  Jag skulle också behöva en hållare, vart köpte du den?!

 6. Fummelfot 3 maj, 2010at09:49

  Som en annan storfotad löpare känner jag med dig! Hoppas du hittar ett vettigt par! :)

 7. Desiree Blomberg 3 maj, 2010at12:09

  Du som är så grymt inspirerande, borde skaffa sponsorer. Ninni Lindertz på Nike är kanske intresserad, har du funderat på det??? Anna Ulinder på Red Bull?? Eller kanske sånt går genom World Class. Har du många besökare på din blogg, kan du få riktigt bra avtal.

  //Desiree

 8. Åsa F 3 maj, 2010at12:36

  Det låter som att du borde låta formgjuta sulor till din fot. Det kan man göra på butiken i Solna. Mina fötter har verkligen hjälpts av detta ( går att få inlägg till heelsen med om man vill;)).

 9. Träningsglädje 3 maj, 2010at15:48

  ja nikeskon är som en båt. använder den på långpass… :)

 10. Användarens profilbild jessica 3 maj, 2010at20:57

  Nilla: Längtar, förstås, efter att träffa dig igen! Tjohoo vad härligt!
  Carro: Jag köpte den på Humac på Kungsgatan, den ska finnas på Macoteket med.
  Fummelfot: Jag tror jag hittat dem nu!
  Desiree: Oooo har du ingångar! Ses vi på onsdag?
  Åsa: taaack för tips! :)
  Sara: mmm visst e den! :D

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *