Jessica goes CrossFit

I går gick det som en löpeld att jag och Åsa skulle testa CrossFit för första gången. Alltså i en “riktig” box. Terminologin i CrossFit är en hel vetenskap i sig och “en box” är alltså ett “gym”, anläggning, rum med 4 väggar.

Norberto aka Zumbakungengästade min cykelklass i fredags och i “utbyte” skulle jag följa med och köra CrossFit på F4L där han tränar – jag såg till att övertala Åsa att följa med. Jag var ärligt talat inställd på att dö. Åsa också. Det var också det alla sa till oss att vi skulle göra. Mitt fokus har legat på uthållighet och rörlighet – jag är i desperat behov av att få in explosivitet och styrka men har brustit med det, vilket gjorde mig knäsvag innan vi skulle gå igenom dörren,men också galet nyfiken på att ta ett steg in i den utifrån sett sektliknande communityn och träningsformen CrossFit.

Vi var 16 stycken och inte 8 som coachen/tränaren eller vad det nu har för term i CrossFit, hade räknat med. Det innebar att det blev o t r o l i g t  många burpees, ungefär 32 x 20 sek + 10 stycken till.

Jägarvilan gjorde att både jag och Åsa vaggade ut och gick som ankor – CF walk (döpte ovannämnda N det till) när vi var klara.  C

Jag kommer testa olika “boxar” och sen göra en summering av min totala upplevelse. Jag behöver testa fler WODar innan jag kan bilda mig en slutsats.

Generellt skulle jag vilja ha en längre uppvärmning som jobbar med att få igång mer centralcirkulation samt en fokuserad nedvarvning, ffa med tanke på att BASen vänder sig till ALLA, dvs individer med olika träningsbakgrund och erfarenhet. Jag skulle också vilja ha mer teknisk genomgång, det är farligt att anta att alla vet vad en burpee är tex – vi var några där som testade för första gången. Tur var att Norberto gav tips på vägen. Hurra för dig!  Stämningen var annars välkomnande och varm.

Är jag hooked? Jag lovar att berätta, men inte än.

Här är WOD:en

Bas
A. Infinite Tabata Madness

Laget runt (2 gånger, sprint på band)
Medan resten gör tabata Burpees. Tills alla har sprintat 2 tabata-set (20 sek)

B. Symetrisk ring i Parallel Squat Hold Medan 2 Atleten gjorde en övning – laget runt.
10 Squats
10 Push-Ups
10 Sit-Ups
10 Burpees


6 Comments

 1. Pingback:Sunday Brunch « Åsas Träning

 2. Sofia 7 maj, 2012at07:47

  KUL att du hittat till CF. Det är ju liksom en hel “vetenskap”. Se till att få köra ett pass med skivstång och pullups/toes to bar – då kommer du få känna på explosiviteten på riktigt. (o även utmattningen). Kram

 3. Ulrika 7 maj, 2012at10:32

  Jag är helt hooked på Crossfit men som du säger måste man testa några ggr innan man riktigt förstår vad det handlar om. Variation är ju liksom grunden i Crossfit och enstaka pass kan se väldigt olika ut. Tycker du ska besöka Nordic – riktigt trevlig och proffsig box som har prova-på-pass på söndagar. Välkommen!

 4. Användarens profilbild Jessica 7 maj, 2012at10:56

  Kenth – jag var dygn blöt.
  Sofia och Ulrika I will, tack för peppen. :)

 5. Pingback:ConCor CrossFit « jessica claren

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *