Jag har fått frågan och önskemål om hur man klär sig rätt nu när hösten kommer och temperaturen droppar neråt. Jag har skrivit om det förut men tycker det är värt att ta upp igen.

Det är ganska mycket en smaksak och vi är alla mer och mindre varma, dock finns det vissa tips som passar de flesta.  Det vanligaste är att du klär dig för varmt.  Du blir varm när du kommit i gång. Du ska tycka det är lite lite för kallt precis innan du startar, då brukar det bli lagom sen.

Jag är relativt varm av mig och hatar att vara för varmt klädd när jag springer – jag avskyr också att frysa.

När temperaturen ligger runt 10-12 grader så tycker jag att ett par långa tights tillsammans med en långärmad tunn tröja som andas och släpper igenom fukt, räcker. Kenth som fryser mer håller säkert inte med.

Sticker temperaturen ned under 10 så brukar man behöva börja laborera lite.

Generellt så klä på dig mindre än vad du tror du behöver. Oumbärliga plagg är underställ, tunn mössa och vantar. De sista två som du kan “skala” av dig när du blivit varm. De flesta brukar  klä på sig mest på överkroppen. Jag föredrar att vara varm om benen, huvudet och händerna.

Ett grymt underställ som andas är ett underbart komplement till de vanliga löparkläderna så fort det börjar bli svalare. Att klä sig med lagerprincipen är nästan en regel som inte ska brytas.

Närmare 5 grader och ner mot noll brukar jag välja att även komplettera med en tunn jacka. Regnar det och blåser brukar jag se till att den klarar av yttre påfrestningar a vädret.

 

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center